NTI Gymnasiet, Falun

NTI-gymnasiet Falun
NTI-gymnasiet i Falun

NTI-gymnasiet finns i centrala Falun och därifrån kan du blicka ut över stadens takåsar. I moderna arbetsmiljöer och fräscha lokaler finns engagerade och utbildade lärare som är verksamma inom utbildningsprogrammen Teknik, Estet-media samt El- och energi med inriktning mot nätverk.

NTI-gymnasiet i Falun - en nytänkande skola

Skolan, som öppnade i augusti 2005, försöker tänka i nya banor och hyser en stark tilltro till ungdomars kreativa och reflekterande förmåga. Skolans elever är framtidens innovatörer. Du söker till NTI-gymnasiet i Falun genom din kommuns antagningsenhet. Alla NTI-gymnasier är riksrekryterande. Det betyder att oavsett var du bor, så kan du söka till NTI-gymnasiet. Din SYV/studievägledare eller kommunens antagningsenhet hjälper dig gärna.

Duktiga lärare som jobbar för din utveckling

På NTI-gymnasiet vill man att du ska få en så bra utbildning som möjligt. Ett viktigt steg i det är såklart skolans lärare. Här brinner lärarana för sina ämnen och är engagerade i sina elever. NTI-gymnasiet förstår vikten av duktiga lärare och prioriterar därför att ha behöriga lärare i så stor utsträckning som möjligt.

Formativ bedömning

Formativ bedömning är en metod där du som elev hela tiden får feedback från dina lärare. Genom att arbeta på det här sättet får du som elev en bättre förståelse för hur bedömningen går till och blir mer motiverad att förbättra dina resultat. Målet med denna typ av bedömning är att du ska få en mer rättvis och tydlig bedömning.

Besök NTI-gymnasiet i Falun

Under höst- och  vårterminen får du som sjunde, åttonde och niondeklassare möjlighet att få ta del av undervisningen under en eller ett par dagar. Tanken är att du skall kunna få en så god inblick i skolans verksamhet som möjligt. Det går givetvis bra att ha prao/inblick på skolan också.

Kontakta din studie-och yrkesvägledare eller personalen på NTI-gymnasiet om du är intresserad. Därefter kommer du att få ett schema där du ser vilka ämnen/lektioner du kommer att få ta del av under dagen/dagarna. Vi bjuder självklart på lunch under besöksdagen.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om NTI gymnasiet Falun (ej publicerad)

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
8 Intagningspoäng 2008-11-17   Louise Jag undrar vilka poäng ungefär som behövs för att komma in på Mediaprogrammet. Behöver inga exakta siffror men bara ungefär så jag vet om jag måste höja mig i nått ämne :)
Visar 1-1 av 1 inlägg


NTI gymnasiet Falun (ej publicerad)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information