Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Nordvikskolan

En hållbar framtid börjar med en hållbar utbildning

Vill du arbeta med djur, naturturism eller lantbruk? Gillar du att lära dig genom praktik, där ditt stora intresse kan ge dig fantastiska yrkesmöjligheter? Då är Nordvik rätt för dig.

Plugga i Höga Kusten

Nordvik ligger i en fantastisk miljö nära havet i Höga Kusten. Här finns möjlighet att ha mysiga grillkvällar, paddla kanot eller vara ute i skog och mark med kompisar och djur. Närheten till E4:an gör att det är enkelt att ta sig hit.


Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet på Nordvik är en lärlingsutbildning där du till stor del lär dig genom att vara med och sköta Nordviks egna djur, lantbruk, anläggningar,
maskiner, ridhus och omgivande naturområden. Du får en yrkesexamen och du kan också göra val som ger dig grundläggande eller utökad högskolebehörighet. 


Nordvik gör det där lilla extra för dig som elev

Verksamheten är familjär där Nordvik satsar på dig som elev. Till exempel genom små undervisningsgrupper där lärare har tid att ge dig det du behöver under din utbildning. 


Är du inte behörig till ett nationellt gymnasieprogram?

Då kan IMV eller IMYRK vara något för dig! Då får du chansen att plugga upp dina betyg eller läsa mer direkt mot ett yrke. Kontakta din studie- och yrkesvägledare för att få mer info om hur du kan söka till Nordvik!

Elevboende på plats

På internatet finns plats för 80 elever och en anställd boendevärd tar hand om dig. Här blandas människor med skiftande bakgrund och erfarenheter, vilket bidrar till personlig utveckling och skön gemenskap. På Nordvik får du vänner för livet!

Möjlighet att ha med ditt egna djur

Du vet väl om att du kan ha med dig din egen hund eller häst? På Nordvik finns ett privatstall med 14 boxar. Du som har hund bor tillsammans med din fyrbenta vän på kvällarna. På dagarna är den i våra fina hundgårdar.

Ät gott varje dag

På Nordvik finns en fantastisk restaurang. God mat är bra för både kropp och själ. Går du en praktisk utbildning, där du rör dig mycket, är det såklart extra viktigt att få i sig en näringsriktig kost. Det får du här! I restaurangen lagas all mat från från grunden av fantastiska kockar. Restaurangen har en ekologisk profil med många lokalproducerade råvaror.

Varmt välkomMEN till Nordvik Utbildningar!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Nordvik Naturbruksgymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Vuxenutbildning/distans 2012-05-04   Mattias E Hejsan! Jag undrar om ni har någon vuxenutbildning på Nordvik? Jag är intresserad av jordbruk och trädgård men hittar bara utbildningar i andra delar av landet och ...
Sida:
1


Nordvik Naturbruksgymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin