Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturbruksskolan Strömma

Välkommen till Strömma Naturbrukscentrum i Sätila

Strömma Naturbrukscentrum ett naturbruksgymnasium med riksintag, för dig som vill lära dig mer om djur, natur och teknik. Skolan startade redan 1918 som Sätila lantmannaskola, och har varit en skola inriktad mot naturbruk och lantbruk under snart 100 år.

Strömma Naturbrukscentrum erbjuder sex olika utbildningar inom Naturbruksprogrammet, vi har tre inriktningar - Lantbruk, Hästhållning och Djurvård.

I Lantbruk finns två profiler- Maskin och Lantbruksdjur. I Hästhållning är det profilen Hästskötare och i Djurvård är det profilerna Djurvård, Hund och Djur special.

På alla utbildningar kan du själv välja vart du vill nå, då du på ett enkelt och tydligt sätt kan välja olika utgångar på varje inriktning som ger dig yrkesexamen, yrkesexamen med grundläggande högskolebehörighet eller yrkesexamen med naturvetenskaplig behörighet.

Fullt utrustad skola med allt som behövs

På Strömma Naturbrukscentrum finns det utrustning, lokaler och djur för alla sex utbildningarna. Det finns en ny mjölkrobot, fårstall, välutbildade rid- och körhästar, ridhus, paddock, lantbruksmaskiner, veterinärklinik samt två olika djurhus med sällskapsdjur av olika slag. Med moderna lantbruksmaskiner får du läsa om- och delta praktiskt i alla förekommande arbeten på skoljordbruket, och du som studerar mot hästskötare får rida och köra i vackra miljöer.

Bo på skolans elevboende

Om du bor långt från skolan eller inte vill resa dagligen så finns möjlighet att bo i något av Strömma Naturbrukscentrums elevboenden. Du får boende, mat och det finns även möjlighet att i mån av plats ta med dig din egen häst eller hund. Det finns dessutom många aktiviteter för dig som bor på skolans elevboende, du kan till exempel spela biljard, spel eller delta i filmkvällar. Ibland reser man iväg på studiebesök eller nöjesresor.

Hushållningssällskapet Sjuhärad

Strömma Naturbrukscentrum är en del av Hushållningssällskapet i Sjuhärad - en organisation som arbetar med att erbjuda kunskap för landets framtid och driver naturbruksgymnasier, försöksgårdar, olika forskningsprogram och olika projekt mot lantbruk och landsbygd. Hushållningssällskapet Sjuhärad har inte några privata aktieägare och allt ekonomiskt överskott återinvesteras i verksamheten.

Kombinera Naturbruk med Naturvetenskap

Strömma Naturbrukscentrum erbjuder dig som elev möjligheten att läsa alla sex utbildningarna med en profil mot Naturvetenskap. Detta innebär att du får så kallad dubbel kompetens, det vill säga praktiska kunskaper och en bred högskolebehörighet. Genom akademiska studier kan du utbilda dig vidare till yrken såsom veterinär och agronom, biolog mm. Kombinationen av Naturbruk och Naturvetenskap gör dig mycket konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. 

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Strömma Naturbrukscentrum

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Borttappad avgångsbetyg 2017-08-24   susaelisavik@gmail.com Hej Hur gör jag om jag tappat bort mitt avgångsbetyg? Slutade 93 eller 94. Mvh Susanne
0 besök 2013-01-07   jennie hej! jag undrar om man får som privatperson komma och bara kolla runt hos er bland djuren?och hur går man isåfall till väga att boka en dag/tid? Jag är även rullstolsburen så min fråga är hur ...
0 Besök? 2010-02-22   Lisbeth R Kommer Ni på besök tilll VikingGenetics vecka 9? Ring oss idag, måndag, före kl 15. Gäller Lars Björsells elevgrupp. Mvh Lisbeth Riberth
0 Besök? 2010-02-22   Lisbeth R Kommer Ni på besök tilll VikingGenetics vecka 9? Ring oss idag, måndag, före kl 15. Gäller Lars Björsells elevgrupp. Mvh Lisbeth Riberth
Sida:
1


Strömma Naturbrukscentrum
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin