Mälardalens Tekniska Gymnasium

På Mälardalens Tekniska Gymnasiums unika teknikutbildning får du dubbel kompetens – yrkeskompetens och högskolebehörighet. Det innebär att du läser både industritekniska programmet och teknikprogrammet.

Under ditt första år hos oss kommer du att få en bred teoretisk och teknisk grundutbildning med tillgång till den senaste utrustningen. I årskurs två får du fördjupa dina kunskaper och till tredje läsåret får du välja specialisering inom ditt favoritområde. Vad du än väljer att studera får du minst grundläggande högskolebehörighet med möjlighet att läsa upp till särskild högskolebehörighet.

Garanterad anställning, sommarjobb och studiebonus

Unikt för Mälardalens Tekniska Gymnasium är det täta samarbetet med företagen som står bakom skolan, ägarna Scania och Astra Zeneca samt samarbetspartnern Telge. Det innebär att du redan under gymnasiet får praktisk yrkeserfarenhet och kunskap om hur det går till ute på en arbetsplats. Studietakten är högre än i en vanlig gymnasieskola. Du satsar mer, men får också mer tillbaka.  Under studietiden får du 1 000 kr per månad i studiebonus och på sommaren får du garanterat sommarjobb, om du följer den utökade studieplanen samt har godkänt omdöme från praktiken. Efter godkänd examen är du garanterad 6 månaders anställning på Scania eller AstraZeneca.

Samarbetet ger dig också andra fördelar, bland annat har du tillgång till nya fräscha lokaler, utrustning i toppklass och välmeriterade lärare.

Prova på-dag

Funderar du på hur det är att vara en elev på Mälardalens Tekniska Gymnasium? Vill du veta mer om utbildningarna? Då är det tur att gymnasieskolan erbjuder dig en prova på-dag! Läs mer på hemsidan malardalenstekniska.se/kalender/prova-paa-dag

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Mälardalens Tekniska Gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
3 Poäng att komma in på Mälardalens Tekniska Gymnasium 2016-10-08   Adday Hej Hej, jag undrar bara hur mkt poäng det behövs att komma in på Mälardalens tekniska gymnasiet , Teknik. Räcker det att ha godkänt i alla Ämnen , just E?
0 Industritekniska program 2014-09-11   Morteza Hej! Jag heter Morteza, är 19 år gammal och bor i Täby. Jag gick på Vallentuna gymnasium som grundskolan. Jag behöver lite information om industritekniska program och har 10 betyg men utom sve...
Visar 1-2 av 2 inlägg


Mälardalens Tekniska Gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information