Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Löfströms gymnasium

Löfströms Löfströms Gymnasium är en certifierad FN-skola. Genom ett samarbete med Svenska FN-förbundet stärker skolan sin internationella profil och sin konkurrenskraft. För att öka kvaliten och höja statusen på inriktning Ekonomi på gymnasieskolans samhällsprogram, har skolan startat ett samarbete med Stiftelsen Företagsam. Det innebär att från och med hösten 2008 examinerar vi ekonomer som Diplomerad Gymnasieekonom.

Det är viktigt med motion och personlig utveckling. Därför ser skolan till att alla elever har tillgång till skolans idrottsanläggning, och får en chans att utveckla andra personliga egenskaper på någon av skolans estetiska kurser. Idrottsanläggningen är utrustad med fotbollsplan, gym, ishockeyrink, simhall och idrottshall. Visionen för Löfströms idrottsgymnasium är att skapa de bästa förutsättningarna för eleverna och vara en av de absolut bästa skolorna i landet på att kombinera bra idrottsliga utvecklingsmöjligheter och kvalitativ studiemiljö.

Löfströms Gymnasium studerar vi juridik med problembaserad inlärning, vilket innebär att teoretiska och praktiska moment integreras med juridisk metod. Därför besöker vi olika myndigheter och går på rättegång i Tings- och Hovrätt. Skolan samarbetar med FN-förbundet och Stockholms Universitet, och när du gör ditt projektarbete i åk 3 har du möjlighet att följa med en grupp som läsare juridik på Stockholms Universitet. Dessutom får du delta i Juridik-SM för gymnasieelever.

Vi arbetar i nätverk med både näringslivet, organisationer och andra skolor. På så sätt kan man säga att Löfströms gymnasium är ett litet gymnasium med ett stort engagemang.

Löfströms Gymnasium är det alltid Öppet Hus. Och speciellt extra välkommen är du som just nu gör ditt gymnasieval och kanske inte riktigt bestämt dig än. Vi tror på att alla kan lära och här utbildas du för framtiden, oavsett vad den för med sig. Välkommen!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Löfströms gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Linje 2008-11-01   amanda löf Hej! Jag undrar varför det inte finns naturprogrammet i löfströmsgymnasium?
Sida:
1


Löfströms gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin