Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Lillerudsgymnasiet

Den naturliga vägen till kunskap!

Välkommen till Naturbruksprogrammet hos oss på Lillerud!

Lillerudsgymnasiet är naturbruksgymnasiet där du som elev har den unika möjligheten att kombinera ditt stora intresse för djur, häst och lantbruk med gymnasiestudier.

Skolan erbjuder naturbruksprogrammet med tre möjliga inriktningar djur, häst och lantbruk samt med naturvetenskaplig profil.

Om du vill göra en elitsatsning inom ridsporten kan du söka en nationell idrottsutbildning, NIU.

Hos oss varieras teoretiska kunskaper med praktiska.

Beroende på vad du väljer för inriktning inom naturbruksprogrammet så kommer du att få spendera många timmar i djurstallarna, i djurhuset, ute på fältet eller i maskinparken.

Som elev på Lillerudsgymnasiet

På Lillerudsgymnasiet kommer du att ha alla förutsättningar att få en aktuell och bred utbildning. Du kommer även att ha stora möjligheter att påverka miljön på skolan. För att lyckas i dina studier kommer du som elev att ha tillgång till:

 • Bibliotek
 • Elevråd, klassråd och matråd
 • Elevhälsa
 • Engagerade och kompetenta lärare
 • Internationellt samarbete
 • Vällagad och närproducerad lunch
 • Egen dator
 • Göra en livsstilsplan enligt FMS
 • Till gång till gym och möjlighet att delta på olika fritidsaktiviteter
 • Många nya vänner

Driv ditt eget UF-företag

Lillerudsgymnasiet lägger stor vikt vid att utbilda sina elever inom entreprenörskap och UF-företagande. Du som elev kommer därför att få planera, starta och driva ditt eget företag. Under projektet kommer du att få delta i bland annat mässor, tävlingar och andra arrangemang där du har möjlighet att knyta kontakter.

Bo på skolans elevhem

Om du söker till Lillerudsgymnasiet och har en lång resväg till skolan kan du bo på skolans elevboende. På elevhemmet kan du bo i antingen enkel-, dubbel- eller trippelrum. Du kommer att ha tillgång till:

 • Trådlöst internet
 • Kök eller pentry
 • Vardagsrum med Tv
 • Tvättstuga
 • Dusch samt toalett

Du kan söka inackorderingstillägg hos CSN för att få ekonomiskt stöd under din studietid.

Ta med ditt eget djur

Du är självklart välkommen att ta med dig din häst, hund eller gnagare till skolan. Din häst kommer att få bo i skolans elevstall mot en uppställningskostnad.

Om du har en hund eller kanin där hemma som du vill ta med under dina gymnasiestudier så går det bra. För hundar finns det träningsmöjligheter, då bland annat agility träning och för kaniner finns det uteburar, rasthagar och kaninhoppningshinder.

Bli en av oss du med!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Lillerudsgymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Hur är det på lillerud ? 2012-06-12   Beccan Som rubriken lyder, hur är det att gå på lillerudsgymnasiet?
Sida:
1


Lillerudsgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin