Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Lilla Akademiens Musikgymnasium

Lilla Akademiens Musikgymnasium i Stockholm - För dig som älskar musik

Lilla Akademiens Musikgymnasium hittar du centralt i Stockholm, ett stenkast från Odenplan. Skolan erbjuder en spetsutbildning i musik som passar dig som älskar musik och vill utveckla din talang.

På Lilla Akademien står musiken i fokus och kunskap, kreativitet och kvalitet är det som värderas i undervisningen. Skolan vill ge dig som elev en unik utbildning och inspiration till ett livslångt musicerande. Genom gott samarbete på skolan kan skolan ha en helhetssyn på såväl din konstnärliga och personliga utveckling som din kunskapsutveckling. Lilla Akademien är en relativt liten skola, vilket gör det möjligt att se och bekräfta elever på skolan.

Lilla Akademien är stolta över att vara en av få skolor i landet som har fått tillstånd att bedriva spetsutbildning i musik. Här är det musiken som är det centrala med väl genomarbetade idéer om hur en musikutbildning på internationell toppnivå ska bedrivas.

Välj en unik musikutbildning

Lilla Akademien bedriver en musikutbildning som är helt unik i Skandinavien, med undervisning från förskoleklass till eftergymnasial nivå. En grupp musiklärare grundade musikskolan 1994 under ledning av Nina Balabina och idag hittar du skolan i en vacker kulturbyggnad i centrala Stockholm.

Grundskolan vid Lilla Akademien startades 1998 och år 2002 utökades skolan med ett gymnasium. Idag bedrivs även Pre-College-utbildning för elever som är mellan 19-23 år.

Boende för dig som vill läsa på Lilla Akademien

Spetsutbildningen i musik har riksintag, vilket betyder att du kan söka till utbildningen oavsett var du bor.

Skolan har kontakt med flera familjer som hyr ut rum till elever som läser på Lilla Akademien och om du behöver hjälp med att hitta boende i Stockholm så hjälper skolan gärna till. På så sätt får du som elev trygghet och stabilitet särskilt under det första gymnasieåret. Spetsutbildningen ger rätt till inackorderingsbidrag från CSN.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Lilla Akademiens Musikgymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Studentavslutning GY 3 ? 2014-04-06   IM När "släpps" GY 3 , den 10 eller 11 juni? Mvh Inger Mörtstedt
Sida:
1


Lilla Akademiens Musikgymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin