Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Kungsholmens Västra Gymnasium

Kungsholmens västra gymnasium

Vi är kunskap, vi är vetenskap, vi är gemenskap!

Vill du vara en elev på en skola med

  • Bra lärare
  • Hög nivå på utbildning i en lugn atmosfär
  • Träffa ungdomar från hela staden
  • Och gå på en skola som ligger centralt

Vi är kunskap. Vi är vetenskap. Vi är gemenskap. Vi är KVG

Utifrån dessa ledord formar vi vår verksamhet och undervisning. Vi är en centralt belägen skola med elever från hela Stockholms län.

Trivsel

Även om skolan fortfarande växer med ett antal elever varje nytt läsår är känslan att den är liten och intim, vilket gör det lättare att känna sig som hemma. I våra fina ljusa lokaler är det lätt att trivas.

Elevföreningar

Vill du som elev engagera dig för att göra skoltiden ännu mer trevlig finns även möjlighet för det.  Det finns stora möjligheter att starta egna elevföreningar eller varför inte gå med i någon redan befintlig.

Elevkår, idrottsförening, filmklubb, mediaklubb, musikförening, HBTQIA+, FN förening och brädspelsförening för att nämna några.

Samverkan med forskning och arbetsliv

Hos oss är det frågor om vad det är att vara människa i en allt mer globaliserad värld som vägleder dig i kunskapssökandet. Våra utbildningar öppnar dörrarna till samverkan mellan arbetsliv och forskning genom möten med personer från olika verksamheter under studiebesök, gästföreläsningar eller fältstudier.

Behörighet till högre studier

Alla våra nationella program ger dig behörighet att studera vidare på högskola eller universitet. På vårt nationella Vård-och omsorgsprogram har vi högskoleprofil som ger dig behörighet till studier på universitet och högskola. 

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Kungsholmens Västra Gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Gymnasiepoäng 2017-05-31   aisha mohmmed Vad är högsta och det längste gymnasiepoäng för att kunna komma in i Kungsholmens västra gymnasium
Sida:
1


Kungsholmens Västra Gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin