Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium – en unik miljö för estetisk utveckling! 

Kulturama Gymnasium är valet för dig som älskar estetiska uttryck och värnar om en vänlig och välkomnande skolmiljö. Vi är Nordens största skola inom estetiska utbildningar och har Stockholms bredaste sortiment inom estetiska inriktningar. 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska studier gör att du får en motiverande, inspirerande och utvecklande gymnasietid i en unik miljö där alla delar intresset för estetiska uttryck.  

Miljö & gemenskap 

På Kulturama är vi stolta över att skapa en miljö där du kan vara dig själv och utveckla ditt konstnärliga utövande under professionell ledning. Vi värdesätter en skolmiljö med stark gemenskap som är välkomnande, respektfull och öppen för alla. Vår elevkår är engagerad och gör stora insatser för att din skolgång ska bli så lyckad som möjligt. 

Kulturamahuset 

Kulturama Gymnasium är beläget i Kulturamahuset i Hammarby Sjöstad. Huset är 12 000 kvm stort och rymmer en mångfald av lokaler för att tillgodose alla våra konstnärliga och estetiska profiler. Hos oss får du tillgång till ett flertal musikstudios, bild- och skulptursalar, danssalar, scener, foto- och filmstudios, m.fl.  

Våra utbildningar

Vi erbjuder estetiska programmet (ES), naturvetenskapsprogrammet (NA) och samhällsvetenskapsprogrammet (SA). Alla våra program är högskoleförberedande och du kan välja mellan flera olika inriktningar/profiler inom estetiska ämnen. Läs mer om alla våra inriktningar i segmentet 'Program' längre ner. 

Din framtid 

Efter tre år på Kulturama Gymnasium har du breda möjligheter till vidareutbildning på högskola såväl som yrkeshögskola. För dig som vill arbeta inom ditt val av estetiskt intresse får du utökad erfarenhet samt ett nyttigt kontaktnät inför arbetslivet.  

För dig som siktar på studier efter gymnasiet som kräver Natur/Natur-behörighet finns möjlighet att få det på NA hos oss.

Öppet hus 

Vi anordnar flera öppet hus både under höst- och vårterminen. Se gärna vår kalender för kommande datum och tider. Under öppet hus får du se och uppleva våra lokaler, träffa elever och lärare samt få svar på dina frågor.  

Välkommen till en stimulerande och inspirerande gymnasietid hos oss! 

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Kulturama Gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 poängen för bild och formgivning 2015-11-18   V Hej! jag förstår inte riktigt hur poängen för bild och formgivning. Vad är max poängen man kan få på en bild, för antagnings provet. Sedan räknas dom poängen man fått på dom tre bilderna i mer...
0 Hitta bostad 2010-02-01   Jizza Hej! Undrar hur lätt/svårt det är att hitta nån stans att bo om man kommer in på skolan och bor långt borta Tacksam för svar Jizza
Visar 1-2 av 2 inlägg


Kulturama Gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information