Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Klara Södra Gymnasium

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra ger många möjligheter och utmaningar

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra är en skola för dig med höga ambitioner. Alla gymnasieprogram på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra i Stockholm är studieförberedande inför universitet och högskola.

Klara Teoretiska Gymnasium ger dig många möjligheter och utmaningar. Lärarna på skolan samarbetar med dig för att du ska hitta ett arbetssätt som gör att du utvecklas så långt som möjligt. Målet är att du efter gymnasiet ska ha goda ämneskunskaper, väl utvecklad studieförmåga och höga betyg - och därmed vara mycket väl rustad för en akademisk utbildning.

KLARA Södra har flyttat till Campus Södermalm! 

KLARA Södra har flyttat tillbaka till Söder och vår hemadress på Tullgårdsgatan 12. Hela fastigheten har totalrenoverats under tre år och vi välkomnar våra elever i en toppmodern skolmiljö, som sträcker sig mellan Blecktornsparken och kanalen.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra erbjuder de högskoleförberedande programmen Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. Här får du en gymnasieutbildning av hög kvalitet. Skolans kvalitetsrapport visar att skolan är populär, har ett bra söktryck samt att eleverna trivs och känner sig trygga.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra ger dig

  • Cambridge First Certificate in English – världens mest kända certifiering i det engelska språket.
  • Skolan betalar halva din provavgift och förbereder dig inför examen
  • Samarbete med Ung Företagsamhet
  • Kunskaper och studieteknik – för att klara av krävande akademiska studier
  • God struktur – tydliga mål, tydlig uppföljning, tydligt mentorskap, välplanerade lektioner och få håltimmar
  • Hög trivsel – inga gränser mellan program och årskurser
  • De bästa lärarna – Klara Gymnasiums lärare är behöriga, är uppdaterade i sina ämnen och engagerade i din utbildning.

Läs mer på Klara Teoretiska Gymnasiums hemsida.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 intagen 2015-02-09   rosi Hej! jag undrar man kommer in om man har E på eng, sv, ma och 9 andra ämnen ?
0 Poäng 2013-01-04   Mellisa Hej! hur många intagningspoäng måste man ha för att komma in på vård och omsorg programmet?
0 poäng 2013-01-04   Mellisa Hej! hur många inriktnings poäng måste man ha för att komma in i klara södra gymnasiet på vård och omsorg programet?
0 poäng 2013-01-04   Mellisa Hej! jag undrar hur många poäng ska man minst ha för att börja i klara gymnasiet?
1 Intagningspoäng Teknik 2010-02-09   Maria Hej! Vilken intagningspoäng krävs för att komma in på Teknikprogrammet på Klara Södra? Brukar många söka, kommer alla in?
1 Elevboende på Klara södra gymnasium 2009-12-05   Maria Hej Er skola är utnämnd med riksintag och då undrar jag om ni har något elevboende eller om man måste fixa med det på egenhand. och hur gör jag i såfall?
Sida:
1


Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin