Klara Södra Gymnasium

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra har flyttat till Campus Södermalm. Här läser du som vill studera vidare efter gymnasiet. Vårt mål är att du efter gymnasiet ska ha goda ämneskunskaper, väl utvecklad studieförmåga och vara utrustad för en akademisk utbildning. 

Socialt engagemang
Vi har en aktiv elevkår som anordnar många olika aktiviteter under läsåret. Gemenskap och engagemang gör tiden under och efter skolan ännu roligare. Våra elever driver skolföreningar och gör skillnad både på skolan och i samhället. 

Lärare med utvecklingsfokus
Våra lärare har ett ständigt utvecklingsfokus, tillsammans med dig och din klass utvecklar läraren undervisningen och förbereder dig för vidare studier.

Studiefokus
Vi är måna om att skapa god studiero, därför har lektionerna uttalade lärandemål och en tydlig struktur. Varje vecka träffar eleverna sina mentorer och studieplanerar för att bli mer självständiga och utveckla sitt eget lärande som förväntas av dig på universitet.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 intagen 2015-02-09   rosi Hej! jag undrar man kommer in om man har E på eng, sv, ma och 9 andra ämnen ?
0 Poäng 2013-01-04   Mellisa Hej! hur många intagningspoäng måste man ha för att komma in på vård och omsorg programmet?
0 poäng 2013-01-04   Mellisa Hej! hur många inriktnings poäng måste man ha för att komma in i klara södra gymnasiet på vård och omsorg programet?
0 poäng 2013-01-04   Mellisa Hej! jag undrar hur många poäng ska man minst ha för att börja i klara gymnasiet?
1 Intagningspoäng Teknik 2010-02-09   Maria Hej! Vilken intagningspoäng krävs för att komma in på Teknikprogrammet på Klara Södra? Brukar många söka, kommer alla in?
1 Elevboende på Klara södra gymnasium 2009-12-05   Maria Hej Er skola är utnämnd med riksintag och då undrar jag om ni har något elevboende eller om man måste fixa med det på egenhand. och hur gör jag i såfall?
Visar 1-6 av 6 inlägg


Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information