Kita Frisörgymnasium

Kitas frisörgymnasium i Göteborg

Kitas Frisörgymnasium är en liten friskola som vill erbjuda sina elever en kreativ miljö. Utbildningen är yrkesförberedande, håller hög kvalitet och är till för dig som har höga ambitioner att bli en duktig frisör. Eleverna på frisörgymnasiet håller till i nya fräscha lokaler på Magasinsgatan. Du läser flera ämnen tillsammans med Kitaselever från andra program och får högskolebehörighet.

Förbered dig inför gesällprovet

Utbildningen är treårig och förbereder dig för att göra gesällprov. Första och andra året har du lärare som är specialister inom sina respektive områden. Tredje året är lärarna professionella och internationellt meriterade frisörer som arbetar på salonger. Tredje året är du också med och driver en egen salong tillsammans med din klass. Förutom att ta hand om kunderna får du prova allt annat som ingår i en salong. Under utbildningen har du 15 veckor praktik. Efter avslutad utbildning och ytterligare ett års praktik har du möjlighet att göra ditt gesällprov.

Ladda ner skolans broschyr

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Kitas Frisörgymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Frisörlinjen 2013-10-17   Alice Hej ! Jag undrar om man vill gå i frisör linjen får man en dator? Om det är långa dagar och var man hittar mer information om frisörlinjen !
0 hej 2012-11-09   Kellylungren Hej jag är väligt intressera av att börja på ert gymnasium efter som jag verkligen gillar att klippa så tänkt på er när jag ska börja gymnasiet. jag är 14 nu så ett år kvar ungefär så ville fr...
1 hej 2010-11-08   ellen Hej jag undrar när ni har öppethus?:)
Visar 1-3 av 3 inlägg


Kitas Frisörgymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information