Katedralskolan, Uppsala

Välkommen till Katedralskolan Uppsala!

På Katedralskolan i Uppsala möter eleverna en perfekt mix av nytt och gammalt. Vad sägs om modern och spännande undervisning i historiska lokaler, Uppsalas största utbud av kurser i moderna och klassiska språk - och kanske de äldsta och mest aktiva elevföreningarna i staden?

En styrka på Katedralskolan är de engagerade och välutbildade lärarna. Deras kunnande och engagemang märks inte bara i den högklassiga undervisningen, utan även i det elevvårdsarbete som dagligen bedrivs i klassrummen.


Jobbar du på skolan och vill uppdatera informationen?

Ser du något i informationen om skolan som inte stämmer? Fyll i det här formuläret för att komma i kontakt med oss.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Katedralskolan Uppsala

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 IB prov och intervju 2020-02-27   Stressad elev Hej! Jag har ansökt till Katedralskolan i Uppsala till IB programmet och fick nyss ett brev om intagningsprovet och intervjun. Jag är jätte stressad då detta sker några dagar efter nationella ...
0 intagningspoängen, katedralskolan 2014? 2014-04-22   lea Vad är intagningspoängen på Katedralskolan 2014? Om man har ungefär 240 meritvärde kan man gå på Katedralskolan? (T.ex. Humanistiska programmet eller samhällsvetenskapsprogrammet?)
1 Antagningspoäng för sam 2013-12-28   Emma Ungefär hur många poäng krävs för att komma in på samhällsvetenskapsprogrammet?
0 intagningspoäng katedral 2013? 2012-10-17   Dennis Vad är poängen i år för dom nya betygslagarna då det är mycket svårare att få lika mycket poäng som förr?
0 Slutbetyget på IB 2011-07-13   Elly Hej! Jag ska börja på IB nu i höst, och jag undrar vad medelvärdet ligger på i slutbetyg?
1 Intagningspoäng Katedralskolan 2009-10-12   Emppo Hejsan! Jag har just börjat fundera på vad jag vill välja för gymnasium till nästa år och har funderat väldigt mycket på just Katedralskolan. Jag är väldigt säker på vilken linje jag vill välj...
1 Gymnastik 2008-12-09   Puck Hej. Var har Katteeleverna sin gymnastik?
Visar 1-7 av 7 inlägg


Katedralskolan Uppsala
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information