Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Josefinaskolan

På Josefinaskolan kombinerar du teori, hantverk och de konstnärliga ämnena

Josefinaskolan är en liten friskola med plats för ca 270 elever varav ca 90 på gymnasiet. Det betyder att alla elever lätt gör sin röst hörd. Det ger trygghet att veta att du är igenkänd av alla du möter på skolan.

Att skolan är liten gör att individualisering i undervisningen blir lätt att genomföra. Du avgör tillsammans med din lärare vilken nivå du vill arbeta på och vilka mål du vill nå. Elevmedverkan och demokrati blir naturliga samarbetsformer. Det är viktigt att du har infl ytande över din vardag.

Självständighet, fritt tänkande och god förståelse

Waldorfpedagogiken betonar att hela människan, inte bara huvudet, går i skolan. På Josefinaskolan betyder det att vi lägger stor vikt vid samspelet mellan teoriämnena, hantverksämnena, och de konstnärliga ämnena. Vår strävan är att ge en god allmänbildning som grund för ett självständigt, fritt tänkande och god förståelse för världen och människan. Detta motverkar intolerans och främjar ett demokratiskt förhållningssätt.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Josefinaskolan

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Kötid? 2013-10-31   KE Jag funderar på att sätta min dotter i friskola när hon får den åldern inne. Hon fyller snart 1 år så jag antar att jag är ute i god tid. Hur lång är kön till förskola/första klass på Josefina...
Sida:
1


Josefinaskolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin