John Bauergymnasiet, Halmstad

JB Gymnasiet i HalmstadPå JB Gymnasiet får du vara den du är!

På JB Gymnasiet (tidigare John Bauergymnasiet) Halmstad har man en enkel filosofi och vill att du ska nå längre än du trodde var möjligt. JB Gymnasiet är bra på att lyfta fram det du är bra på och stärka dig i det. Du ska efter studenten känna att du kan, att du har det självförtroende och den kunskap som behövs för att ta initiativ och tänka nytt. Precis sådana egenskaper som både högskolan och arbetsmarknaden efterfrågar. Hos JB får du vara den du är och utvecklas i en trygg miljö med engagerade lärare och personlig mentor.

Lär dig ta initiativ och förverkliga dina idéer

JB Gymnasiets pedagogik är egentligen väldigt enkel. Den utgår från dig och det du är bra på. Den handlar om att stimulera och utveckla din kunskap och initiativförmåga. Engagerade lärare stärker ditt självförtroende och låter dig se möjligheter, ta initiativ och förverkliga idéer.

Det här får du på JB:

•    En personlig mentor som coachar dig att nå längre än du trodde var möjligt
•    Bra möjligheter att välja många delar av utbildningen själv genom individuellt val, eget gymnasiearbete samt fördjupningsveckor
•    Ett personligt arbetsverktyg i form av en dator med de program du behöver för studietiden och livet efter gymnasiet
•    Ett kreativt och inspirerande arbetssätt som är förankrat i modern forskning
•    Mer än tio års samlad kunskap och erfarenhet från Sveriges största gymnasieskola


JB lägger stort fokus på att du ska:

•    Utveckla och ständigt förbättra dina studieresultat
•    Utveckla och stärka ditt självförtroende
•    Förstå det du lär dig och inte bara kunna utantill inför proven
•    Utveckla dina kreativa sidor genom roliga projekt och uppdrag
•    Jobba med engagerade och inspirerande lärare som du har bra kontakt med
•    Känna dig trygg

JB Gymnasiet är Sveriges största gymnasieskola

För tio år sedan startade det första John Bauergymnasiet. Sedan dess har JB blivit sammanlagt 29 skolor från Ystad i söder till Skellefteå i norr, och tillsammans bildar man idag Sveriges största gymnasieskola. JB Gymnasiet har ungefär 12 500 elever över hela landet, och utbildningarna är efterfrågade av många. Skolans storlek och erfarenhet innebär trygghet för dig.

På JB Halmstad vill man att du ska hitta ett program som passar just dig och du kan välja mellan både studieförberedande och yrkesförberedande program. För att få högskolebehörighet på yrkesprogrammen behöver du bara välja till några kurser som en del av ett utökat program eller individuellt val. Skolan vill också ge dig alla möjligheter att utvecklas under din gymnasietid. Därför får du läsa 100 poäng Entreprenörskap på alla program, så att du tar studenten med känslan av att du kan, vågar ta initiativ och tänker nytt.

På JB vill man kort och gott att du ska gå ut från gymnasiet med ett helgjutet självförtroende och en stark känsla av att du kan!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om JB Gymnasiet i Halmstad

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 IT-programet 2008-11-08   ida Hejsan vi är en tjej på 13 år och en kille på 13 år.. Vi håller redan nu på med att kolla efter ett gymnasium.. Och vi tänkte kanske söka på john baurgymnasiet senare och då har vi några frå...
Visar 1-1 av 1 inlägg


JB Gymnasiet i Halmstad
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information