Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

JENSEN gymnasium Göteborg Kungsportsplatsen

JENSEN gymnasium Göteborg - nära både Kungsportsplatsen och Götaplatsen
JENSEN gymnasium Göteborg finns på två adresser, i båda ändarna av Avenyn kan man säga. På Lyckans väg 2, i de charmiga kvarteren på höjden bakom Götaplatsen och med utsikt över grönområdet kring Näckrosdammen har vi utbildningarna Samhällsvetenskap och Ekonomi. På Stora Nygatan 25, ett stenkast från Kungsportsplatsen, i trivsam stadsmiljö invid kanalen och med utsikt mot Trädgårdsföreningen, har vi utbildningarna Naturvetenskap samt Företagande och försäljning.

JENSEN gymnasium Göteborg - Tiden på gymnasiet är värdefull
Det är här du utvecklar många av de kunskaper och kompetenser som förbereder dig för vidare studier och för yrkeslivet. Värdet av en utbildning avgörs av hur väl den lägger grunden för att du ska nå dina mål efter gymnasiet. Detta kan låta självklart, men i praktiken blir skolans värld ofta ganska olik den verklighet du kommer att möta i framtiden.

Har du höga ambitioner? Har du drömmar och mål? Vill du göra något alldeles extra av ditt liv, och ser gymnasiet som en förberedelse för att lyckas? I så fall är JENSEN gymnasium rätt för dig.

Träning för verkligheten
Träning för verkligheten innebär att vi utformar våra utbildningar utifrån de krav och den kultur som råder i verkligheten, på högskolan och i yrkeslivet. Det genomsyrar skolans miljö, kultur och pedagogik, och innebär även att vi bemöter dig som elev med samma respekt och förväntningar som en vuxen.

Utbildning med hög kvalitet
Våra behöriga och skickliga lärare har mycket goda ämneskunskaper och ett stort engagemang för eleverna. De är även tydliga ledare, vilket är en förutsättning för arbetsro, trygghet och trivsel i skolan och därmed för bättre studieresultat. Vi har fler undervisningstimmar än de flesta andra skolor, och alla lektioner är lärarledda. Vi undviker håltimmar, vilket ger ett effektivt schema med plats för både lektioner, läxläxning och fritid. I undervisningen stöttar och utmanar vi dig för att du, utifrån din egen nivå, ska utvecklas maximalt. Du förbereder dig för högskolan och yrkeslivet genom verklighetsnära problemlösning, projektarbeten, seminarier, föreläsningar och rollspel. Vi bjuder ofta in gästföreläsare och gör intressanta studiebesök. När du inte har lektioner erbjuder vi schemalagd läxläsning och möjlighet till stöd och fördjupning under ledning av våra kunniga lärare.

Tydlig och regelbunden feedback
Tydlig och regelbunden feedback är både motiverande och en förutsättning för lärande. Dina lärare och din coach har regelbundna samtal med dig om din utveckling och dina resultat. De hjälper dig att se var dina styrkor ligger och de stöttar dig i att förbättra de områden som behövs. Du kan även se dina resultat på vår webbaserade utbildningsplattform JENSEN online. Där får både du och dina föräldrar information om studieresultat, frånvaro, schema, kursplanering och mycket annat.

Trivsel och arbetsro
Arbetsro är en lika självklar som nödvändig förutsättning på en professionell arbetsplats. Vi förväntar oss att du som elev tar ditt ansvar för att bidra till en så god arbetsmiljö som möjligt. Skolledare, lärare och övrig personal skapar trygghet genom tydligt ledarskap och hög vuxennärvaro. Att vi har god stämning på våra skolor och fin gemenskap i klasserna känner man direkt när man besöker oss. Våra uppskattade lärare, hemklassrum och effektiv schemaläggning är några av de saker som bidrar till att eleverna trivs. Vi är lyhörda för elevernas synpunkter och det finns många sätt att vara med och påverka. Du kan framföra dina synpunkter i regelbundna enkäter och engagera dig i programråd och elevråd.

Hälsa, motivation och självförtroende
Förutom dagliga promenader har vi idrottsundervisning under hela gymnasietiden. Du får pröva en mängd olika träningsformer, och får rabatter på fritidsträning. På JENSEN gymnasium får du genom att arbeta med daglig mental träning öva din koncentrationsförmåga, lära dig effektiv återhämtning och stresshantering. Du får även lära dig tekniker för att höja din motivation, stärka ditt självförtroende och öka din prestationsförmåga till toppnivå.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om JENSEN gymnasium Göteborg Kungsportsplatsen (ej publicerad)

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 HJÄLP MIG 2011-05-05   kristoffer jag undrar hur det blir nu jag har kommit in på ekonomipogramet och kommer läsa ekonomi men jag vill läsa juredik ochså finns de något jag kan göra?
3 Intagningspoäng? 2009-10-16   Karolina Ideböhn Hej hej! Jag skulle bara vilja fråga om intagningspoäng för handel, förmodligen en vanlig fråga. :) Tack på för hand! Karolina Ideböhn
Sida:
1


JENSEN gymnasium Göteborg Kungsportsplatsen (ej publicerad)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin