Internationella Gymnasiet Uppsala

Internationella Gymnasiet i Uppsala

På Internationella gymnasiet möter du världen i klassrummet och klassrummet i världen. Här kan du läsa Humanistiska programmet eller Samhällsvetenskapsprogrammet. Språk är en viktig del i utbildningen. Efter tre år är du väl förberedd för högre studier i Sverige eller utomlands. Skolan, som ligger i centrala Uppsala, är en liten trygg gymnasieskola med en accepterande studiemiljö och engagerade lärare.

Liten skola med stort internationellt hjärta

Många av lärarna kommer från olika delar av världen och ofta har de undervisningsspråket som modersmål. Skolan anordnar studieresor för eleverna och försöker finansiera resan i bästa möjliga mån, inom skolans ramar.

Ett starkt samarbete med Folkuniversitetet

Internationella Gymnasiet drivs av Folkuniversitetet, en stiftelse grundad av Uppsala universitet. Det gör att skolan har ett tätt samarbete med universitetet, vilket gör dig förberedd för framtida studier.


Jobbar du på skolan och vill uppdatera informationen?

Ser du något i informationen om skolan som inte stämmer? Fyll i det här formuläret för att komma i kontakt med oss.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Internationella Gymnasiet Uppsala

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Språk 2008-11-10   Puck Hej, jag undrar hur språkundervisningen är. Säg också gärna vilket språk ni pluggar. Bra kvalité? Dessutom, vilka funderar på att gå här?
Visar 1-1 av 1 inlägg


Internationella Gymnasiet Uppsala
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information