Ingrid Segerstedts gymnasium

Ingrid Segerstedt är en fristående gymnasieskola som drivs utan vinstintresse

Om Ingrid Segerstedts gymnasium

En skola som utbildar unga människor till kunniga och engagerade, modiga och öppna, empatiska och trygga världsmedborgare.

Skolans elever ska vara beredda att i alla lägen i livet aktivt arbeta för att stärka demokratin, yttrandefriheten, alla människors lika värde, empati och fredliga lösningar av konflikter.

Ingrid Segerstedts Gymnasium är en liten friskola med ca 300 elever som drivs helt utan vinstintressen. Skolan ligger mitt i centrum, vid Heden i ett rosa stenhus från 1800-talet med mycket atmosfär i väggarna.

Här bedrivs studier i samhällsvetenskapliga ämnen med speciell inriktning på Internationella studier och Journalistik. Lärarna är unga och engagerade i sina ämnen, skolan arbetar med rollspel, projekt och ämnesövergripande teman och lägger stor vikt vid elevinflytande och elevdemokrati.

Våra lokaler

Skolan är belägen på Södra vägen 25, mitt i centrala Göteborg, i ett rosa stenhus från 1800-talet. Huset är pampigt och gammalt, men renoverat och anpassat för skolverksamhet. Byggnaden består av fyra våningar samt källare. Här ryms klassrum, grupprum, arbetsrum och uppehållsytor. Extra stolta är skolan över vår fantastiska aula som tidigare agerade rättssal då fastigheten inrymde Mölndals tingsrätt.

Skolans historia

Skolan grundades 2000 av samhällsengagerade lärare som ville skapa en skola med fokus på freds- och rättvisefrågor. Att skolan skulle drivas utan vinstintresse var en självklarhet för grundarna. Dessa eldsjälar tog kontakt med Ingrid Segerstedt som mer än gärna lånade ut sitt namn till skolan. Ingrid Segerstedts gymnasium är en av de första fristående skolorna som etablerade sig i Göteborg

Stiftelsen

Huvudman för Ingrid Segerstedts Gymnasium är en stiftelse utan privata vinstintressen. I stadgarna stipuleras att allt eventuellt ekonomiskt överskott ska gå tillbaka till verksamheten, som ska drivas i Ingrid Segerstedts anda. Stiftelsen förvaltas av en styrelse som består av några av skolans grundare, före detta skolledare, en journalist och nära vän till Ingrid, en före detta elev på skolan samt nuvarande skolledning.

Skolans lärare

Våra lärare är kunniga och engagerade. De brinner för sitt uppdrag och gör alltid sitt yttersta för att på bästa sätt hjälpa våra elever att lyckas med sina studier. Samtliga lärare är behöriga och legitimerade.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Ingrid Segerstedts gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Intagningspoäng 2013-10-14   Ella Hej! Jag undrar vilka intagningspoäng inriktning Journalist och Samhälle kommer ligga på för de som vill börja på Ingrid Segerstedt 2014? Mvh Ella
0 Hur många klasser? 2013-03-07   Undrar Hej, jag undrar hur många klasser det finns, alltså om man tex går i ettan på samhäll(eouropa och världen) på erat gymnasium hur många klasser finns det då på den inriktningen?
0 Intagningspoäng hösten 2010 2010-01-27   Anton Matsson Hej jag undrar var ni tror att intagningspoängen till Europa och Världen kommer att ligga på till Hösten 2010?
Visar 1-3 av 3 inlägg


Ingrid Segerstedts gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information