Impius Gymnasium

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium är en fristående gymnasieskola som etablerades i Helsingborg år 2002. Skolan är inriktad mot elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, det inkluderar bland annat:

  • Högfungerande Autism
  • ADHD
  • ADD
  • OCD
  • Tourettes syndrom
  • Asperger syndrom

Specialanpassad undervisning för dig inom autismspektrat

På Impius gymnasium betraktas varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och det finns stora möjligheter till individuellt anpassad skolgång. Impius gymnasium strävar efter att ge eleverna en fullgod gymnasieutbildning, samt att tillhandahålla strategier och verktyg för att eleverna ska kunna möta de krav som ställs på honom eller henne i vuxen ålder och efter avslutade studier.

Spetskompetens och stort kunnande

För närvarande bedriver cirka 70 elever (2012) sina studier på Impius Gymnasium. Lärarna på skolan har spetskompetens och stort kunnande inom det neuropsykiatriska fältet och är specialister på att utforma och bedriva utbildning för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vidare har lärarna till sin hjälp stora kunskaper inom tydliggörande pedagogik och KBT.

På Impius Gymnasium är man helt övertygade om att relationerna är helt avgörande för hur väl eleven lyckas, därför lägger skolan stor vikt vid att skapa, bevara och utveckla relationer, dels mellan personal och elever men också mellan elev och elev.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Impius Gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 specialintresse 2010-08-31   LP Hej, Har en son som är intresserad av dator/IT och vill bli webbdesigner. Undrar hur mkt som erbjuds inom det området om han söker till er skola när det är dax at...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Impius Gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information