Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Hornavanskolan

Hornavanskolan – en naturskön skolmiljö i teknikens framkant

Hornavanskolan har ett vackert läge bredvid Sveriges djupaste sjö. Det är i Arjeplog som du hittar denna lilla men innovativa skola med ett starkt fokus på förnyelse och innovation. Skolans unika samarbete med den internationella bilindustrin ger dig möjlighet att praktisera och komma ut i världen. Vill du studera på Hornavalskolan kan du bo på skolans elevhem. Många elever uppskattar detta då elevhemmet skapar en fin sammanhållning och gör skolgången roligare.

Moderna gymnasieprogram med möjligheter till internationell praktik

Hornavanskolan i Arjeplog erbjuder dessa gymnasieprogram:

  • FordonsTestTeknik - riksintag
  • Hotell & Turism
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Introduktionsprogram

Skolan samarbetar med svensk och internationell fordonsindustri och du har möjlighet att praktisera hos något av de stora bilföretagen i Europa. Då Arjeplog är ett centrum för vintertestning av bilar ligger bilverksamheten runt hörnet och detta präglar hela skolans anda.

I Arjeplog finns det aktiviteter att göra efter skolan, året runt

På Hornavanskolan träffar du elever från hela Sverige. Den trevliga miljön i Arjeplog gör att atmosfären genomsyras av öppenhet och en känsla av gemenskap mellan eleverna. Som elev är det enkelt att påverka saker som berör din skolgång – du kan vända dig till flera olika personer på skolan. Undervisningen sker i trivsamma lokaler med modern teknisk utrustning och härliga utsikter. 

När skolan slutar för dagen kan du hitta på olika saker. Du har tillgång till en sporthall, ett badhus och ett ridhus. På Hornavanskolan kan du också boka garage en kväll i veckan. I Arjeplog är vintern längre än halva året och kommunen är tätt förknippad med silvervit snö och lysande fullmånenätter. Du kommer att ha gott om tid för att prova på spännande vinteraktiviteter som skidåkning och snöskoter. På sommaren får du uppleva ljusa och långa nätter fulla av ett rikt djur- och naturliv.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Hornavanskolan

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Specialpedagoger 2017-12-11   eee hej, jag undrar om ni har specialpedagoger kopplade till skolan och hur ni gör med elever som behöver lite lugnare miljö om det är för livligt i klassrummet? Hälsningar, Elisabeth
0 Hej! 2013-02-11   Johanna Dahlenlund Hej, jag undrar bara vilket datum alla börjar terminen 2013 och när året slutar 2014 (Juni). Man måste veta sånt när man ska söka bidrag, så tack på förhand! :) MvH Johanna
Sida:
1


Hornavanskolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin