Höghammarskolan

Höghammargymnasiet

Höghammargymnasiet i Bollnäs

Höghammargymnasiet, som tidigare hette Höghammarskolan, är en gymnasiesärskola i Bollnäs. Det finns många program att välja på och du kan få hålla på med idrott på skoltid. Utbildningen är fyra år och uppdelas i yrkesinriktade nationella program samt individuella program.

Höghammargymnasiet har hög kvalitet och ser inkludering som ett nyckelbegrepp. Skolan har utbildad personal med kompetens att möta elever med rätten till särskola och utgår från varje elevs förutsättningar, funktionshinder och behov. 

Nationella program

De nationella programmen förbereder eleverna för olika slags jobb. På Höghammargymnasiet finns både yrkeskunskap och rätt pedagogisk kunskap. Skolan har också modern utrustning precis som dagens arbetsplatser. Här får du jobba på den nivå som krävs för att stå på egna ben i ditt kommande yrkesliv.

För att läsa mer om de olika programmen, klicka på knapparna längre ner på sidan.

LSS- Boende

I Bollnäs kommun är det socialförvaltningen som har hand om boendet för Höghammargymnasiet.

Höghammargymnasiet arbetar för att alla elever ska kunna gå vidare in i vuxenlivet och ha sitt egna boende. Det finns flera olika typer av boende och efter elevernas behov varierar det hur mycket personal som arbetar på boendet.

Fritid

En meningsfull fritid är en viktig del av livet. På Höghammargymnasiet får du prova på att göra olika saker. På så vis kan dina intressen växa och du blir stimulerad.

IdrottsgymnasietLängdhopp

Höghammargymnasiet har en tydlig hälsoprofil. Eftersom människor mår bättre av att förstå vad ens kropp och själ behöver, har man mycket av både kultur och idrott på skolan. 

Höghammargymnasiet är den enda gymnasiesärskolan i landet som också är ett Riksidrottsgymnasium, med utökad idrott på schemat.

Du får professionell träning med rutinerade och kunniga tränare. Du får möjligheten att utveckla och utbilda dig inom den idrott du vill, och får möjlighet att både träna och tävla. Idrottspersonalen jobbar också för inkludering på skolan. 

Skolan erbjuder toppträning i friidrott, fotboll, bowling, innebandy och motionsidrott.

Efter gymnasiesärskolan

När du har gått klart dina fyra år på Höghammargymnasiet ska du vara förberedd för vuxenlivet. Alla program på skolan uppfyller läroplanens mål. Beroende på vilka behov och förutsättningar du har, så anpassar skolan undervisningen för dig. Du får hjälp att fördjupa och utveckla dina kunskaper så att du ska vara bra förberedd för ett meningsfullt vuxenliv i arbete/sysselsättning, boende och fritid. Alla ämnen och all personal är viktiga i processen i att förbereda alla elever inför vuxenlivet.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Höghammargymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 HEJ 2014-12-09   and.eliasson@gmail.com Hej anders önskar att komma upp på besök till höghammarskolan anders eliasson
Visar 1-1 av 1 inlägg


Höghammargymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information