Helsingborgs Ridgymnasium

Glädje, framgång och gemenskap!

Vill du skugga oss en dag? Mejla andreas@ridgymnasiet.nu
så bokar vi in en dag tillsammans.

Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet i Helsingborg öppnade år 2000 och har sedan dess erbjudit elever gymnasieutbildningar av högsta kvalitet, där alla utbildningar ger högskolebehörighet. Elever från hela södra Sverige ända upp till Stockholm utbildar sig hos oss och vi är glada och stolta över att våra resultat tål att jämföras, och att många av våra elever har nått framgångar. Högsta kvalitet och nytänkande genomsyrar hela vår verksamhet. Vi är innovativa och var först med att erbjuda gymnasieutbildning som ger fullständig områdesbehörighet A13 för att kunna söka direkt till veterinärutbildningen. Vi kombinerar ekonomi- och naturvetenskapsprogrammens karaktärsämnen med naturbruksprogrammet och erbjuder därmed hybridutbildningar som är både praktiska och teoretiska.

Skolan finns i fräscha lokaler i centrala Helsingborg med utsikt över Öresund, och våra hästar är uppstallade på toppmoderna Helsingborgs Ridhus.

Våra medarbetare är kunniga specialister och behöriga lärare och vi samarbetar med specialistdjursjukhuset Evidensia i Helsingborg.

Att våra elever trivs är en absolut prioritet. Vi har ordning och reda samt nolltolerans mot mobbning och kränkningar. I vårt nybyggda skolkök serveras god mat som gör att eleverna orkar göra sitt bästa. Vi arbetar enligt FN:s globala hållbarhetsmål för god utbildning och hälsa och välbefinnande.

Välkommen hit du också!

Ladda ner skolans broschyr här!

kopplingsschemat

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Vad kan egentligen skolchefen?? 2014-10-12   Förälder Vi har hört oss omkring och fått information om att skolchefen för RIdgymnasiet kanske inte är den mest lämpade att leda skolor eftersom hon saknar adekvat utbildning och erfarenhet. Men när m...
0 Varför slutar lärarna? 2014-10-05   F.d. lärare på hbgs ridgymnasium Varför lärarna slutar? Därför att rektorn/skolchefen bryr sig om EN sak. Nämligen pengar till sin egen plånbok. Därför slutar lärarna.
0 Varför slutar lärarna? 2014-09-13   Teenager Hej Undrar bara varför alla lärare slutar på ridgymnasiet??
0 Stämmer kritiken 2014-09-12   Åsa H Stämmer det att lärarna på Helsingborgs ridgymnasiumet lämnar skolan stup i kvarten för att det pågår bråk med skolledningen??!? Stämmer det att det är många avhopp bland eleverna???!!!?
0 poäng 2013-07-15   lisabernhardsson vad behöver man ha för poäng för att komma in på gymnasiet?
0 Vad kan man bli? 2009-01-16   Liisaakerblom Jag undrar vad kan man bli efter en ridgymnasie utbildning? Vad för jobb man kan få? MVH Lisa
Visar 1-6 av 6 inlägg


Rid- & Djursjukvårdsgymnasiet Helsingborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information