Häverögymnasiet

Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik

På Carl Wahren gymnasium kan du välja bland tio yrkesprogram, vilka alla ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Carl Wahren är en liten gymnasieskola med stora möjligheter. Litenheten i kombination med bred kompetens är en förutsättning för att kunna möta alla elevers behov. 

På Carl Wahren får du:

Sovmorgon - skoldagen börjar kl. 09:20 varje dag! 
Gratis busskort - alla som börjar i åk.1 får gratis SL-busskort
Restaurangmat - lunchen serveras på restaurang 

Yrkesprogrammet ska leda till ett yrke!

Målet med yrkesprogrammet är att det ska leda till ett yrke/anställning eller vidare studier på högskola efter utbildningen. Skolan har lång erfarenhet av arbete med arbetsplatsförlagt lärande APL. En Gymnasial lärlingsutbildning innebär att du som elev är ute på ett företag under minst halva utbildningstiden.

Lärling på en plats som passar dig 

Även om skolan ligger i Hallstavik så kan du ha en APL-plats på en helt annan ort eller faktiskt i ett helt annat land! Fler av våra elever har under perioder haft APL utomlands. I ett nära samarbete mellan skolan och arbetsplatsen organiseras APL utifrån varje elevs enskilda behov och mål. 

1000kr extra i månaden

Lärlingsersättning är ett bidrag på 1000kr i månaden för dig som går på en utbildning på gymnasiet där delar av din utbildning är på en arbetsplats. Det är ett komplement till studiebidraget och är till för måltider och resor. 

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Carl Wahren Gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Vilket datum börjar vi igen? 2011-06-29   Emelie När börjar vi skolan igen? agusti den..?
0 Riksintag 2009-02-03   Hampus Hej Jag undrar om det är riksintag på linjen "Motorteknik"??
Visar 1-2 av 2 inlägg


Carl Wahren Gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information