Hästgymnasiet i Eskilstuna

Efter höstens lyckade skolstarter siktar Häst- och ITgymnasiet på att erbjuda program med inriktning hästhållning även i Eskilstuna.

Nu har skolan fått Skolverkets tillstånd att starta! Det innebär att du som är hästintresserad och börjar gymnasiet till hösten 2008 kan gå din drömutbildning här.

Skolan kommer att ligga vid Fristadstorget mitt i centrala Eskilstuna. Lokalerna kommer att anpassas efter skolans önskemål och behov, det vill säga; skolan kommer att erbjuda dig som elev mycket fräscha och ändamålsenliga lokaler.

Hästutbildningen vänder sig till dig som vill utvecklas inom hästnäringen och bli till exempel ridlärare, veterinär, egen hästföretagare – eller eventuellt studera vidare inom något annat. För utbildningen kommer naturligtvis inte bara att handla om hästar. Studierna på Häst- och ITgymnasiet ger en grundläggande behörighet för vidare studier på universitet eller högskola och särskild behörighet till Hippologprogrammet. Under år två bestämmer du om du vill fortsätta att arbeta praktiskt eller om du istället vill fördjupa dina teoretiska kunskaper. Det gör du genom att välja ett av två spår, praktiskt mot mer hästhållning och ridning eller teoretiskt mot naturvetenskap.
Inriktning hästhållning är en del av naturbruksprogrammet och har både praktiska och teoretiska delar. Tonvikten i de praktiska delarna är förlagd till ridkunskap och skötsel av hästar, stall och utrustning inom professionell hästhållning. Noga utvalda ämnen för dig som tänker dig en framtid i hästbranschen.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Hästgymnasiet i Eskilstuna

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Studietempo på inriktning natur 2009-01-09   Ida Är det tungt att läsa inriktning natur i år två?
Visar 1-1 av 1 inlägg


Hästgymnasiet i Eskilstuna
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information