Djurvårdare - Forum

2018-11-01 12:40   Zarina

Hej jo jag undrar om man behöver gå naturbruksprogrammet för att bli djurvårdare? Eller kan man gå samhäll för att bli djurvårdare?

Behöver man gå någon mer utbildning efter samhäll eller naturbruk för att bli djurvårdare?

Vilken av dom programmen är ” bäst” och enklast för att bli djurvårdare och direkt efter gymnasiet?

Och hur går det till med inriktningar inom programmen??


RE: Djurvårdare
2018-11-02 12:07   Petra Öster

Hej,

Naturbruksprogrammet är ett bra val om man vill bli djurvårdare. Men det går att utbilda sig till djurvårdare efter gymnasiet på yrkeshögskolor. Det finns ingen utbildning som är bäst utan du måste läsa på om de olika utbildningarna och se vilken du är mest intresserad av. Här kan du se vilka utbildningar som finns: https://www.studentum.se/utbildning/educations?q=djurv%C3%A5rdare.

Alla gymnasieprogrammen förutom Vård- och omsorgsprogrammet har inriktningar. Dessa inriktningar visar på vad gymnasieprogrammet kommer att fokusera på. På Samhällsvetenskapsprogrammet till exempel finns det tre inriktningar:Samhällsvetenskap,BeteendevetenskapsamtMedier, information & kommunikation, som alla berättar om vilka ämnen inom Samhällsvetenskapsprogrammet som det fokuserar på. Läs mer om vad som ingår i de olika inriktningarna i varje program här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/nationella-program-3020.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin