Cyber/Datorsäkerhet - Forum

2019-03-01 13:22   Anton Broman

Hej, jag är lite förvirrad när det kommer till att söka om Datorsäkerhet program, vilken linje ska jag välja för detta jobb?


RE: Cyber/Datorsäkerhet
2019-03-02 14:59   Petra Öster

Hej,

Ett yrke som kanske intresserar dig om du är intresserad av datasäkerhet är datasäkerhetsansvarig. Man arbetar då med att utforma säkerhetslösningar inom företags datasystem och ser till att datasäkerhetssystemen fungerar som de ska.

Datasäkerhetsansvariga bör ha en högskoleutbildning inom dataområdet. Det är inte specificerat exakt vilken man måste ha så du kan läsa på om de som finns och fundera på vilken som kan passa dig. Exempel på utbildningar som kan passa är Civilingenjör i datorsäkerhet, Högskoleingenjör i IT-säkerhet, Dataingenjörsprogrammet, Datornärverk och datakommunikation mm. Sök lite på utbildningarna som finns och läs mer om dem. Det kan du göra på Studentum.se. Allastuider.se, Antagning.se eller på högskolornas egna webbplatser. Då kan du även kolla upp vilka behörighetskrav som finns. 

Det mest passande gymnasieprogrammet att gå är troligen Teknikprogrammet med Teknikinriktning där du får behörigheten till alla dessa program.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin