Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium, GTG

Välkommen till Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium!

Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium, GTG, erbjuder utbildningar för dig som vill lära dig mycket om teknik, industri, matematik och naturvetenskap. På GTG blir du bättre förberedd för arbetsliv och fortsatta studier än på någon annan skola!

Teknikprogrammet, Teknikprogrammet spets mot programmering och Industritekniska programmet

GTG erbjuder tre program; Teknikprogrammet, Teknikprogrammet spets mot programmering och Industritekniska programmet. Vill du satsa på något som ger dig ett försprång när du ska söka vidare till högskola/universitet eller i arbetslivet efter dina gymnasieår? Då är GTG en skola för dig!

Samarbete mellan näringsliv och kommun

GTG är resultatet av ett unikt samarbete mellan näringsliv och kommun. Skolan ägs av Volvo Group och Volvo Cars tillsammans med Göteborgs Stad. All vinst återinvesteras i verksamheten.

Utbildningarna är framtagna tillsammans med ägarbolagen efter deras framtida kompetensbehov - vilket ger dig flest möjligheter till både studie- och yrkesval.

Moderna lärcenter

Utbildningarna bedrivs i moderna lärcenter på Volvo Torslanda och Lindholmen, vilket ger närhet till både Chalmers, Göteborgs Universitet, andra gymnasieskolor och till högteknologisk tillverkningsindustri.

Ungdomar och vuxna studerar tillsammans på skolans lärcenter

På GTG:s lärcenter studerar både gymnasieungdomar och vuxna, vilket skapar en trygg och utvecklande utbildningsmiljö och är helt i linje med framtidens utbildningsform.

Certifierat Teknikcollege

GTG är ett certifierat Teknikcollege sedan år 2008. Teknikcollege innebär att skolor, kommuner och industriföretag samarbetar för att höja kvaliteten på tekniska utbildningar för att matcha industrins behov.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Göteborgsregionens tekniska gymnasium 2009-11-02   Annie Hej! Jag går nu i 9an och snart är det dags att söka till gymnasium här i Göteborg. Jag har tänkt gå en teknisk linje vilket eran skola erbjuder. Men vad för tekniska linjer finns det? tex....
Sida:
1


Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin