Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Göteborgs Högre Samskola

Välkommen till Göteborgs Högre Samskola!

Göteborgs Högre Samskola ligger centralt i Göteborg och är en montessoriinspirerad skola med en estetisk profil. Skolan slog upp portarna år 1901 och Samskolans gymnasium har idag ca 550 elever. Skolans utbildningar är förankrade i montessoripedagogik men med många nytänkande och moderna inslag och du som elev kommer att få en bred utbildning som förbereder dig för vidare studier.   

På alla utbildningar på Göteborgs Högre Samskola kommer du ha möjlighet att kombinera teoretiska kurser med praktisk undervisning. Du kommer att få läsa kursen idrott och hälsa 2 samt välja mellan en kurs i antingen musik eller bild. Med en extra kurs i idrott kommer du att garanteras att ha en idrottslektion på schemat varje vecka under tre år.


Jobbar du på skolan och vill uppdatera informationen?

Ser du något i informationen om skolan som inte stämmer? Fyll i det här formuläret för att komma i kontakt med oss.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Göteborgs Högre Samskola

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Medel 2013-12-07   Stina Hej, hur mycket är medel poängen i ekonomi?
0 Hjälp, vill komma in på Samhäll.!! 2012-06-13   Hejsan. Hej! Jag är 15 år och vill verkligen börja i Samgymnasiet (Samhäll) det här året. Fast jag har bara 220 p. kanske mer och jag tror inte jag kommer in eftersom det är så pass höga poäng där! Är...
0 En fråga =) 2011-10-26   Ramona Hej! Min dotter har just skickat iväg en ansökan till er skola och hoppas verkligen på plats, hon har besökt er med sin nuvarande klass från Landamäreskolan. Ja...
0 Samhällsprogrammet Göteborg 2009-12-18   sam Är inte rudebecks och donner lite bättre?
1 fråga 2009-02-04   alisa donlagic Hur höga intagningspoäng måste man ha får att komma in?
Sida:
1


Göteborgs Högre Samskola
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin