Framtidsgymnasiet i Göteborg

Framtidsgymnasiet i Göteborg blir Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden!

Hösten 2022 byter vi namn till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden och blir en del av gemenskapen på Praktiska Gymnasiet. Det innebär att du som tänkt söka till utbildningar på Framtidsgymnasiet Göteborg ska söka till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden istället.

Vill du läsa på en gymnasieskola som lägger stort fokus på de praktiska momenten och där målsättningen med utbildningen är ditt blivande yrke? Här får du en undervisning som är anpassad för att likna det arbetssätt du kommer att möta ute i arbetslivet.

Moderna lokaler och anpassad studiemiljö

Hos oss läser idag runt 300 elever och alla program fungerar som egna små enheter, detta ger en känsla av en skola där man känner de flesta. Vi är en gymnasieskola med fokus på det praktiska och det syns även i hur studiemiljön är utformad.

APL = Jätteviktigt!

Eftersom målet med din tid hos oss är att få lära dig så mycket som möjligt om hur det är att jobba på riktigt är såklart praktiken, eller det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) som det kallas, väldigt viktigt. APL ger dig möjligheten att vara ute på en arbetsplats under en längre tid och verkligen få känna på hur det är att arbeta på riktigt.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Jessica 2009-08-17   jessica Är det många tjejer som går på framtidsgymnasiet?
Visar 1-1 av 1 inlägg


Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information