Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Folkuniversitetets Gymnasium Trollhättan

Folkuniversitetets gymnasium - VÄRLDENS MÖJLIGHETER

Välkommen till skolan mitt i händelsernas centrum. Vi är den internationella, högskoleförberedande skolan i det lilla formatet. Alla våra utbildningar har inslag av undervisning på engelska, våra elever får egna datorer, får resa utomlands tillsammans och erbjuds att ta Cambridge-diplomet som öppnar dörrarna för studier utanför Sverige. Här förbereds du för att ta steget ut i världen.

Folkuniversitetets Gymnasium är en skola med personlig atmosfär, belägen i kulturhuset i Trollhättans centrum med närhet till bibliotek, muséer, kommunikationer, caféer, affärer, högskola och mycket annat. Vi har tagit vara på det lilla formatet och vi sätter stort värde på trygghet och studiero. En mindre skola, med starkt elevinflytande och delaktighet, gör det lättare för oss att se alla.

Det finns tre program att välja mellan: samhäll, ekonomi och estet. Inom varje enskilt program finns också valbara inriktningar. Gemensamt för alla är att varje elev får en bred högskoleförberedande utbildning med internationell prägel, oavsett om du vill jobba med bild och formgivning, film och teater, samhälle och kultur eller ekonomisk och juridik.

Folkuniversitetets gymnasium är en friskola utan vinstintresse som inte har några fackliga, politiska eller religiösa intressen. Skolan ägs av en stiftelse som är kopplad till Göteborgs Universitet.

Välkommen till en skola som förbereder dig för framtiden!

Kontakta oss om du vill besöka skolan, så kan vi ordna en tid när det passar för dig att komma och hälsa på!

Ladda ner Folkuniversitetets gymnasiums skolbroschyr

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Boende på gymnasiet 2009-01-25   mamma anna Jag undrar vilka boendetyper det finns i Trollhättan för gymnasieelever som kommer från andra platser. Finns det något "övervakat" boende typ elevhem.
Sida:
1


Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin