Fjällbyns gymnasieskola

Fjällbyns gymnasieskola i Funäsdalen

Välkommen till Fjällbyns gymnasieskola i Funäsdalen!

Fjällbyns gymnasieskola i Funäsdalen är skolan för dig som vill ha en varierad undervisning som är anpassad efter just dina behov och förutsättningar. Undervisningen är väl anpassad för dig med en högfungerande autismspektrumdiagnoser som Aspergers syndrom. Det finns en uppsjö av aktiviteter och sporter att prova på när man inte spenderar tid hemma med sina klasskamrater i det mysiga LSS-boendet.

Anpassad undervisning

Alla har vi en unik och individuell inlärningsstil. På Fjällbyns gymnasieskola är all undervisning anpassad efter eleven. Du som elev kommer att få en varierad undervisning med flera studiebesök och mindre klasser. En stor del av undervisningen sker digitalt med både dator och digitalkamera. Visuell undervisning är ett viktigt inslag i Fjällbyns pedagogiska metoder och du som elev kommer att få lära dig att tolka och förmedla budskap med hjälp av bilder, texter och ljud.

Du som elev på Fjällbyns gymnasieskola kommer att få möjlighet att ta ett europeiskt datakörkort, ECDL. Efter studenten kommer du att ha stor erfarenhet med att jobba digitalt med datorn som verktyg, du kommer bland annat att kunna programmera dina egna hemsidor.

LSS-boende och spännande fritidsaktiviteter

Funäsdalens Utvecklingscenters LSS- boende är allergivänliga och inredda i Country stil. Varje hus har ett gemensamt allrum med en mysig brasa att samlas runt. Det finns även en avskild avdelning i varje hus som är avsedd för studier, avslappning eller kreativt skapande. Du kommer att få lära dig att driva ditt eget hushåll och att bo och umgås med andra.  

  • Husen är utrustade med:
  • Individuellt anpassade sovrum
  • Fullt utrustade kök
  • Badrum med toalett, dusch, bubbelbadkar, bastu samt steam-dusch
  • Altan i söderläge med grillplats

Det finns en mängd olika fritidsaktiviteter att prova på. Förutom skidåkning i toppklass kan du som elev på Fjällbyns gymnasieskola spendera din lediga tid på ungdomsgården, i simhallen, på gymmet, i bowlinghallen eller på någon av Funäsdalens alla restauranger och caféer.

Testa på nya sporter

Som elev på Fjällbyns gymnasieskola kommer du att ha möjlighet att testa på olika sporter och aktiviteter även under din skoltid. Funäsdalen är ett fjällandskap som gränsar till Norge. Förutom det friska fjällivet kan du sysselsätta dig med en rad andra spännande aktiviteter. Testa på att:

  • Paddla kanot
  • Åka slalom
  • Rida
  • Träna på gym

Varierad undervisning där eleven får såväl teoretiska som praktiska kunskaper är en del i Fjällbyns gymnasieskolas filosofi om att varje elev har sin individuella inlärningsstil och att undervisningen bör anpassas därefter.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Fjällbyns gymnasieskola

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Särskilda ansökning 2014-05-16   M.Lj. Hej! Ville bara höra om man som 25 åring som bara har grundskola. Skulle kunna söka in på erat gymnasium om man saknar gymnasial utbildning. Har LSS. Och passar in i den ålders indelningen.. ?...
1 Gymnasieprogram på Fjällbyns gymnasieskola 2009-01-27   mamma mia Hej!Letar efter en bra skola som matchar min dotters behov.Hon har aspergers syndrom. Hon är mycket duktig på att teckna. Finns det boende på Er skola? Finns där personal dygnet runt? tacks...
Visar 1-2 av 2 inlägg


Fjällbyns gymnasieskola
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information