Drottning Blankas Gymnasieskola i Trollhättan

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola Trollhättan

Drottning Blankas Gymnasieskola är skolan som är engagerad i sina elever, sitt närområde och världen. 

På Drottninggatan 37 i ljusa fina lokaler finns vår skola. Det är nära till pendlingsmöjligheter och vi erbjuder både ett kreativt yrkesprogram och utmanande högskoleförberedande program. Här får du mer tid med dina lärare, blir mer sedd och får en personlig utbildning där du själv kan påverka mycket.

Engagerade och duktiga lärare delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter för att du ska lyckas nå dina mål, vare sig de handlar om vidare studier eller ett yrkesliv i Sverige eller internationellt. Vi vill inspirera dig till att ha höga ambitioner för vad du kan lyckas med genom att ge dig en god inblick i yrkeslivet inom din bransch.

Vi har en härlig gemenskap på skolan, där alla känner varandra. Våra lärare har som vana att gå runt i skolan på morgonen och hälsa alla välkomna till en ny skoldag. Det är viktigt för oss att alla elever känner sig sedda och betydelsefulla.

Du som väljer Drottning Blanka blir en del av vår satsning på Mental Träning – som ska underlätta din skolvardag och få dig att lyckas bättre under dina tre år på gymnasiet. Det är vår övertygelse att ditt lärande och din mentala styrka hänger tätt samman. Därför ser vi det som en stor tillgång att vi har arbetat med Mental Träning i olika former sedan flera år tillbaka och fortsätter att utveckla konceptet.

Allt detta sammanfattas i vår devis – det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Läs mer på vår hemsida!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Trollhättan

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Antagningspoäng 2016-01-23   SB Hej, Hur såg antagningspoängen ut till Stylistprogrammet 2015 och 2014 ? Kan ej hitta denna uppgift.. Mvh Sylvie
Visar 1-1 av 1 inlägg


Drottning Blankas Gymnasieskola Trollhättan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information