Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Drottning Blankas Gymnasieskola i Malmö

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport!

Vår skola ligger mitt i city och har fräscha, mysiga lokaler. Dessa rymmer bland annat en elevsalong, metodrum och stora, ljusa klassrum. Vi fokuserar på lärande, trygghet och höga ambitioner.

Det som präglar vår skola i Malmö och det som gör våra utbildningar lite speciella är att du kommer att känna av din valda profil i alla dina kurser. Våra professionella lärare samarbetar med varandra på ett tematiskt sätt för att du ska uppleva den röda tråden genom alla tre åren hos oss. Det är också viktigt för oss att du alltid får konkret feedback på dina prestationer. Då kommer du att veta exakt vad du behöver göra för att nå dina höga målsättningar.

Det vi brinner för är att ge dig de bästa kunskaper man kan tänka sig både inför fortsatta studier och ett givande arbetsliv i Sverige såväl som internationellt. Hittills har vi samarbetat med skolor och arbetsplatser i Australien, USA, Vietnam, Indien och Kenya.

Under din tid hos oss kommer du också få träna upp din resiliens. Resiliens kan kort förklaras som din motståndskraft i vardagen och en utbildning som tränar din stresshantering och anpassningsförmåga. Vi tror nämligen att om du mår bättre kommer du också lyckas bättre med dina mål.

Allt detta sammanfattas i vår devis – det är viktigt för oss att det går bra för dig!

Vi är ett av två DBGY-gymnasium i Malmö, vår systerskola heter Malmö City.

Läs mer om oss på vår hemsida!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 poäng 2011-12-08   mette Hej! Vad är poängen för att komma in på samhäll med beteendeinriktningmette
1 poäng? 2010-01-25   josefin jp vad är ungefär poängen man måste ha för att komma in på hantverk på drottning blankas gymnasieskola?
Sida:
1


Drottning Blankas Gymnasieskola Malmö Söderport
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin