Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Donnergymnasiet Göteborg

Vid årsskiftet 2021/22 flyttade Donnergymnasiet 30 meter rakt över gatan och in i nya, moderna och funktionella lokaler. Förutom 37 optimerade klassrum och generösa sällskapsytor får vi dessutom en svårslagen utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här kan våra elever lära och utvecklas i en härlig och inspirerande miljö.


Donnergymnasiet

Donnergymnasiet är en plats för dig som vet vem du är, men kanske inte nödvändigtvis vad du ska bli. Donner drivs utifrån tanken att en mångsidig utbildning i en inspirerande och trygg miljö är den perfekta grunden för din personliga utveckling, och för att du ska hitta det du verkligen brinner för. Därför gör de sitt yttersta för att skapa stimulerande undervisning som väcker nyfikenhet och lust att lära. Under dina tre år kommer du att möta både uppmuntran och utmaningar, då personalen på Donner ständigt vill stärka dig och din förmåga att hitta svar genom nya tankebanor och perspektiv. På Donnergymnasiet ges du helt enkelt verktygen att bli den bästa versionen av dig själv.

Långa lektionspass, komprimerat schema och lektionsfria onsdagar

Donner har tagit fram en schemastruktur som skolan tror skapar de bästa förutsättningarna för intressant och givande undervisning. Lärande är en långsam process, därför har du på Donner främst långa lektionspass där du får hela för- eller eftermiddagar att arbeta fokuserat med ett och samma ämne. Schemat är även komprimerat så att du slipper håltimmar och istället får effektiva dagar, där du börjar och slutar ungefär samma tid varje dag. Onsdagarna är lektionsfria, där tanken är att du själv lägger upp din studietid. Skolan är öppen som vanligt, lärarna finns tillgängliga på plats och eleverna spenderar vanligen hela dagen i skolan. Detta för att ge dig ett större ansvar över dina studier och friheten att använda din tid som du känner att du behöver.

Lång erfarenhet

“År 2020 fyllde Donner­ gymnasiet i Göteborg 20 år. Åren har gett oss lång erfarenhet, stabilitet och goda kunskaper om hur man bedriver skolverksamhet med högsta kvalitet. Vi jobbar systematiskt med att utveckla vår verksamhet och våra elever lämnar oss med goda kunskaper och hög måluppfyllelse.” Pernilla Liljeberg, rektor.

Här blir du sedd

Donner har alltid strävat efter att skapa en öppen och varm skolmiljö där alla blir sedda och både lärare och elever har en god relation till varandra. Dina tankar och åsikter är viktiga och som elev har du ett stort inflytande på undervisningen och skolan i stort. På skolan arbetar de med en mentorskapsmodell där personalen på ett strukturerat sätt jobbar med mjukare värden såsom motivation, studieteknik, gruppdynamik och andra ämnen som rör livet i och efter gymnasiet.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Donnergymnasiet Göteborg

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Egna skoldatorer 2017-06-07   Hej Jag under om man kommer att få skoldatorer på Donner. Har läst en del recensioner om att man inte har fått det men när ja själv var på öppet hus så sa dem att alla nya elever kommer få datorer.
0 Hur många elever går på skolan? 2010-10-12   Eileen Hej. Jag undrar hur många elever som går på skolan och hur skolan ser ut?
1 poäng 2009-08-29   fazelian hej, blev välldigt intreserad och undrar om man kan få reda på intagnings poängen?
1 poäng 2009-08-29   fazelian hej, blev välldigt intreserad och undrar om man kan få reda på intagnings poängen?
Sida:
1


Donnergymnasiet Göteborg
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin