Design & Construction College i Helsingborg

Välkommen till Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan!

Vi vill flytta verkligheten in i klassrummet, men också klassrummet ut i verkligheten. Det ska kännas som att det är på riktigt när du lär dig, vi kallar det för undervisning i verkligheten.

Hos oss arbetar elever och lärare nära varandra, ofta i verklighetsnära projekt och arbetsområden. Vi strävar alltid efter att hjälpa dig utveckla dina kunskaper så att du ska nå dina mål och kunna hantera utmaningar i framtiden! Vi har en mysig stämning på skolan, och våra engagerade lärare ser till att alla känner sig trygga. Vi finns alltid tillgängliga för våra elever, hos oss är dörren alltid öppen.

För respektive program finns en tydlig plan för progression, där vi planerat kurser och innehåll på ett sätt som verkligen spetsar dina kunskaper mot vad som kommer efter gymnasiet - oavsett om du har planer på att arbeta direkt eller läser vidare.

Vår skola ligger centralt i stan i moderna, trivsamma lokaler och endast ett par minuters promenad från Knutpunkten.

Vi är ett av två DBGY-gymnasium i Helsingborg, vår systerskola heter Helsingborg Prästgatan.

Läs mer om oss på vår hemsida!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Vidare utbildning 2011-01-26   Alexandra Hejsan, undrade om det möjligen är så att ni har eller vet en bra vidareutbildning efter gymnasiet? Tack
Visar 1-1 av 1 inlägg


Drottning Blankas Gymnasieskola Helsingborg Södra Kyrkogatan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information