Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Dammsdal

Skola och boende för unga med autism

På Dammsdal i Vingåker finns ungdomar i åldrarna 12 - 21 år. Alla har diagnoser inom det autistiska spektrat och ibland även någon form av funktionsnedsättning. Ungdomarna befinner sig på mycket olika utvecklingsnivåer och alla har haft stora svårigheter i tidigare skolgång och/eller i sin sociala miljö. Vanligtvis består klasserna av 4 elever samt en lärare och en assistent.

Målet med verksamheten är att eleverna efter avslutad skolgång ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt efter sina förutsättningar. De förbereds för ett fortsatt liv med stöd efter behov. Dammsdal samarbetar under hela skoltiden med anhöriga och handläggare på hemorten. Den aktiva hjälp till utveckling och inlärning som erbjuds bygger på TEACCH-programmets pedagogiska synsätt. Den bärande idén är att göra vardagen och skolmiljön så förutsägbar som möjligt genom individuell anpassning.


Jobbar du på skolan och vill uppdatera informationen?

Ser du något i informationen om skolan som inte stämmer? Fyll i det här formuläret för att komma i kontakt med oss.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Dammsdal gymnasieskola

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 LSS-boende 2011-02-16   Birjak Hej igen! Är det s k LSS-boende ni har där?
0 IM - läsa upp till nians mål 2011-02-16   Birjak Vår son är 15 år, går i åk 8 nu. Jag undrar, kan man börja på Dammsdal (förutsatt att utbildningsförvaltning och LSS-handläggare godk&aum...
Sida:
1


Dammsdal gymnasieskola
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin