Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Cybergymnasiet Malmö

Cybergymnasiet Malmö

CyberGymnasiet City - Plats för personlighet

Välj ett gymnasium där du får vara dig själv! Välkommen till skolan mitt i hjärtat av Malmö. Cyber är kända för sitt positiva och familjära klimat och har dessutom helt nyrenoverade, rymliga lokaler och en cafeteria där du kan hänga med kompisar och träffa nya vänner från andra program och årskurser. Med bra lunch, cafét, bibliotek och aktiviteter efter skoltid inom skolans koncept Lärande Fri Tid får du en bra och kreativ studiemiljö.

Skolan stöttar dig

Du är unik och har unika förutsättningar. Med det som bakgrund hjälper skolan dig, både att definiera och att nå dina mål, med de metoder som funkar bäst för dig. Skolans personal har ett stort engagemang kring dig som elev och lärarna arbetar målinriktat utifrån allas olika styrkor. Det gör dig förberedd för ditt nästa steg i livet. Oavsett om det är till vidare studier eller direkt ut i arbetslivet.

Du är med och påverkar

Eleverna har mycket att säga till om när vi utvecklar skolan, lärarna och miljön. Efter elevintervjuer har CyberGymnasiet till exempel byggt ett starkt IT-system, anpassat sina lokaler och kursutbud i de individuella valen.

Studievägledning

Studie- och yrkesvägledaren (SYV) stödjer och vägleder dig vid alla val du ställs inför som rör din utbildning. SYV hjälper dig också att hitta rätt utbildning efter gymnasiet och guidar dig i dina val till rätt behörighet.

Elevstöd och elevhälsa

Eftersom skolan vet att det finns ett starkt samband mellan hälsa och lärande satsar de på ett stort elevhälsoteam (EHT). Här samarbetar kuratorn, SYV, speciallärare, skolsköterska och elevassistenter för att hjälpa elever med olika svårigheter samt att förebygga ohälsa. Denna kompetens gör att EHT har en nyckelroll i det pedagogiska arbetet, där de regelbundet träffar de olika arbetslagen. Då ökar möjligheterna för alla elever att må bra och nå sina mål.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen är till för dig som ännu inte är behörig att söka till nationella program i gymnasieskolan. På CyberGymnasiet erbjuds du introduktionsprogrammet med inriktningarna Preparandutbildning (IMPRE) och Programinriktat val (IMPRO). Du söker till Introduktionsprogrammet via gymnasieantagningen.

Lärande fri tid – skolans verksamhet efter skoltid

Unikt för CyberGymnasiet är Lärande Fri Tid. Här får du extra hjälp med dina skoluppgifter och kan hänga med nya och gamla skolkompisar.  Skolan har flera aktiviteter som drar igång efter skoltid, som t ex mattehjälpen, rollspel, läsgrupper, konstnärligt skapande eller bara fika och spela sällskapsspel. Här har du också stor möjlighet att själv starta och driva projekt tillsammans med andra elever.

Du ansvarar för din framtid

Men kom ihåg. Tiden i gymnasiet är krävande. Du måste vara beredd på att själv planera och ta ansvar för dina studier och du måste vara engagerad för att nå bra resultat. Välj därför ett program som du känner att du kommer att trivas med de tre närmaste åren. Så lovar skolan att göra dig så bra som bara du kan bli.

Välkommen till CyberGymnasiet City!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Cybergymnasiet Malmö

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Hur är skolan? 2017-11-24   Joakim Andersson Hej. Jag har några frågor? Hur är skolan? Har hört att ni har något som heter lärande fritid. Hur fungerar det? kostar det pengar?
0 fråga om mat samt dator 2014-01-02   j Hej! Jag bara undrar hur det är med maten på cybergymnasiet i Malmö. Får man så kallade matkort och då får äta på vilka restauranger man vill eller hur är det? Undrar också hur det är med dato...
0 Dyslexi fråga... 2011-08-18   Shandie Hammelmos Hej, jag heter Shandie och jag har en fråga till er (eller två). Jag har länge tänkt på att börja hos er men jag här dyslexi och undrar därför, ...
Sida:
1


Cybergymnasiet Malmö
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin