Curt Nicolin-gymnasiet

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet har sedan starten 1996 växt avsevärt i både omfattning och relevans för Finspång med omnejd. Idag har skolan 550 elever, där majoriteten bor utanför Finspång. "Skolan är värd att pendla till" menar ungdomarna.

Fyra program - en massa möjligheter
På CNG du välja mellan fyra olika program - Teknikprogrammet, Industritekniska programmet, El- och energiprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet. Efter avslutat Teknikprogram kan du även bygga på med ett fjärde tekniskt år; TE4. Det ger dig en examen som Gymnasieingenjör.

För att ge dig verktyg till ett lärande som du kan använda dig av i ditt kommande arbetsliv, ser vi det som en stor fördel att kombinera exempelvis matematik med en verkstadslektion. Vi är övertygade om att när vi applicerar teoretiska ämnen på de praktiska uppgifterna, så blir det mer lustfyllt, enklare och mer motiverande att lära.

Icke vinstdrivande friskola
Curt Nicolin Gymnasiet ägs till 49 procent av Finspångs kommun, men majoriteten av ägandeskapet står en rad starka industriföretag för (51 procent). Det gör att CNG till en friskola, och viktigt att nämna i sammanhanget är att CNG är icke vinsdrivande. Ägarna kan alltså inte tjäna en enda krona på att bedriva skolverksamhet, utan all eventuell överskott återinvesteras till eleverna.

Våra lokaler
CNG´s skolverksamhet bedrivs i fräscha lokaler i BIldningen, som byggdes 2014. Här finns bland annat en verkstad på 1000 kvadratmeter och en topputrustad el- och automationssal, men även VR-rum, metodrum för vårdklasserna och 3D-rum.

Utöver det finns även förstås den unika närheten till ägarföretagens verksamheter, där vi även bedriver en del av utbildningen t.ex. Clinicum på Finspångs nya Vårdcentrum. 

Förmånspaket
Näringsrik mat och regelbunden motion är viktigt för att orka och må bra, körkort är viktigt för att kunna vara självständig och ta det där jobbet man önskar, god datorkunskap och en kraftfull dator behövs för att kunna använda göra avancerade CAD-ritningar osv. osv.
För att utvecklas maximalt som människa ger Curt Nicolin Gymnasiet varje elev:
- egen dator
- körkortspaket
- gymkort
- garanterat sommarjobb
- utlandsvistelse under skoltiden
- näringsrik mat från Östgöta kök
- möjlighet att låna skolans lokaler för övernattning, filmkvällar, LAN eller annat skoj

Idrottsprofil
Håller du på med någon idrott som du vill kunna lägga mer tid på? Hos oss ger vi dig möjligheten till två schemalagda idrottstillfällen per vecka där du kan utöva din idrott. För detta behöver du tillhöra en förening och ha en kontaktperson inom din idrott.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Curt Nicolin Gymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Medelpoäng för Teknikprogrammet 2012-06-25   Joakim Hej! Jag ska börja nian till hösten och har tänkt mig att gå teknikprogrammet och jag undrar vad BÖR man ha för poäng för att komma in på teknik...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Curt Nicolin Gymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information