Consensum vård och hälsogymnasium, Lund

Om du vill jobba med människor och göra skillnad

Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg, samhällsvetenskap samt naturvetenskap kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad. På Consensum finns det många olika utbildningar att välja mellan, gemensamt för dem alla är att du blir väl förberedd för framtiden, antingen du vill ha jobb direkt efter studenten eller du vill läsa vidare på tex högskola/universitet.

Sjuksköterska, lärare, psykolog, polis eller läkare – alltid högskolebehörighet!

Eftersom alla våra utbildningar är högskoleförberedande så kan du alltid göra valet att studera vidare efter studenten, oavsett vilken utbildning du väljer.

Hälsa ger studieglädje

Vi lägger stor vikt vid att du mår bra och upplever studieglädje. För att skapa helhet och en känsla av sammanhang i ditt lärande arbetar vi med ämnesövergripande teman. Din heltidsmentor vägleder och coachar dig på ett engagerat sätt i din utveckling.

Internationellt utbyte

Våra elever på vård- och omsorgsprogrammet har möjlighet att åka till Sydafrika och göra sin APL. 

Praktik (APL) – nära verkligheten

Consensum har mycket nära samarbete med olika arbetsplatser. Arbetsplatsförlagt lärande (praktik) är en del av din utbildning.  Vi vet att en intressant praktikplats ger energi och möjlighet till nya erfarenheter i livet. För många av våra elever har praktiktiden lett till ett efterlängtat jobb efter skolan. 

Vård- och omsorgscollege

Skolan är certifierad som ett omsorgscollege (Malmö/Lund), vilket är ytterligare en kvalitetsgaranti för dig som elev. Skolor och arbetsgivare som samverkar i ett Vård- och omsorgscollege erbjuder utbildningar som håller mycket hög kvalitet och som leder till arbete. Efter fullgjord utbildning får du ett särskilt diplom.

Varmt välkommen till oss och en ljus framtid med många valmöjligheter!

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Consensum Lund

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Intagningspoäng 2009-08-22   M Hej! Jag funderar på väldigt mycket just nu och ett av sakerna som gäller min framtid är val av gymnasium. Jag har funderat på omvårdnadsprogammet, men känt att det är lite tråkigt, men Consen...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Consensum Lund
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information