Carlforsska gymnasiet

Välkommen till Carlforsska gymnasiet!

På Carlforsska skolan möter du elever från många olika program. Det skapar en härlig mix på skolan och en känsla av att du kan vara dig själv. Med fler program och engagerade lärare får du här en skola full av aktiviteter och bra utbildningar. Nu bygger vi även nya fräscha lokaler.

Nära och personligt

På Carlforsska vill vi att du ska ha en bra studietid, som är fylld av både kunskap och trivsel. Vi på Carlforsska vill behålla känslan av att vara en nära och personlig skola. Detta gör vi genom att arbete med en god gemenskap i klassen och att du och dina lärare ska lära känna varandra. Arbetslagen och elevhälsan befinner sig nära så det är lätt för dig som elev att nå dom vid behov. Tillsammans arbetar skolan aktivt för du som elev ska nå dina mål. 

Kunskaper för framtiden

Carlforsska har en stor bredd av program. Här blandas nationella program, introduktionsprogram och gymnasiesärskoleprogram. Vår bredd av program gör att du kan välja på ett stort utbud av spännande kurser i ditt individuella val. Våra program som du kan välja mellan är:

  • Ekonomiprogrammet

  • Estetiska programmet

  • Samhällsvetenskapsprogrammet

  • Försäljnings- och serviceprogrammet

  • Vård- och omsorgsprogrammet

  • Introduktionsprogrammet

  • International Baccalaureate

Demokrati och internationalisering

Carlforsska skolan fokuserar mycket på internationella frågor, demokrati och samhälle. Carlforsska är utsedda till både EU-ambassadörsskola och Amnesty partnerskola. Det internationella IB-programmet är helt på engelska och ekonomiska spetsutbildningen fokuserar på internationellt företagande. 

 En levande skola

Här har du möjlighet att vara med i klassturneringar, programaktiviteter och flera elevföreningar där du kan träffa nya vänner. Du bjuds in till konserter, föreställningar och utställningar av elever från estetiska programmet. Här är alltid någonting på gång!

Ladda ner broschyr

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Carlforsska gymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Textil design? 2012-11-15   Fanny Hej! jag är en tjej som går i nian och funderar på att gå HV med inriktning Textil design. Jag undrar om den inriktningen finns på Carlforsska i Västerås? Jag har varit in på olika sidor och ...
Visar 1-1 av 1 inlägg


Carlforsska gymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information