Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Bildningscentrum Jan Fridegård

Välkommen till Fridegårdsgymnasiet 

Hos oss studerar runt 600 elever i en lugn miljö nära huvudstadens puls. Fridegårdsgymnasiet ligger centralt i Bålsta nära buss och tåg.

Utbildning med kvalitet och studiero

Här träffar du engagerade människor som bryr sig om dig och din utbildning. Du får utbildning med kvalitet och studiero, vilket hjälper dig att lyckas med dina studier. Förutom att plugga och lära dig nya saker så vill vi att du ska växa som människa hos oss. Du kommer märka att det är en generös och vänlig skola.

Din utbildning hos oss vilar på vetenskaplig grund och forskning.

Våra elever säger

- Det är skön stämning i skolan och man känner sig välkommen.
- Lärarna är engagerade och bryr sig.
- Övergången till universitetet gick smidigt tack vare mina goda förkunskaper.

Hos oss kan du läsa

  • Barn- och fritidsprogrammet 
  • Ekonomiprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet
  • Introduktionsprogrammen
  • Samhällsvetenskapsprogrammet & Naturvetenskapsprogrammet med AST-anpassning
  • Anpassad gymnasieskola (tidigare gymnasiesärskolan)


Om våra program

Är du en social person som tycker om människor? Vill du arbeta med att utveckla och leda barn, ungdomar eller vuxna i framtiden? Då är vårt barn- och fritidsprogram något för dig.

Du lär om människors lärande, deras utveckling och hur man leder andra människor. Utbildningen innehåller bland annat sociologi, pedagogik, hälsa, ledarskap och kommunikation med fokus på etik och jämställdhet. 

Utbildningen ger högskolebehörighet. Vill du ha grundläggande högskolebehörighet så läser du engelska och svenska som individuellt val. Om du inte vill plugga vidare efter gymnasiet så kan du läsa fler yrkesinriktade ämnen. Du väljer själv!

Som en del av utbildningen kommer du att praktisera på en eller flera arbetsplatser. Du får på så sätt in praktiska inslag i din skolgång. Du får känna hur det är att arbeta och får arbetserfarenhet.

Programmet ger en bra grund för många yrken, exempelvis:

  • Lärare

  • Förskollärare

  • Barnskötare

  • Fritidsledare

  • Kriminalvårdare

  • Brandman

  • Väktare

  • Yrken inom polis och försvar

På Fridegårdsgymnasiet är barn- och fritidsprogrammet nära kopplat till samhällsvetenskapsprogrammet.

Samhällsvetenskapsprogrammet tar sig an stora samhällsfrågor och ger dig breda kunskaper. Programmet passar dig som vill bredda dina kunskaper ordentligt för att kunna läsa vidare på universitet eller högskola. Samhällsvetenskapsprogrammet har inriktningen beteende och du läser bland annat kurser som psykologi, sociologi, kommunikation och hållbar utveckling. Du får lära dig att läsa och skriva vetenskapliga texter och får ta del av samhällsvetenskaplig och beteendevetenskaplig forskning. Med det som grund har du stora möjligheter att arbeta med något där du får vara med, förändra och forma vårt samhälle i framtiden.

Är du intresserad av naturvetenskap eller teknik?
Har du ett intresse för naturvetenskap eller teknik? Vill du studera vidare på universitet eller högskola efter gymnasiet? Då är naturvetenskapsprogrammet eller teknikprogrammet något för dig. 

Här träffar du klasskamrater med liknande intressen, läser natur- eller teknikämnen från årskurs ett, gör praktiska experiment, åker på studiebesök och är med i olika projekt. Hos oss får du arbetsro och tillgång till väl utrustade salar. Vi samarbetar också med spännande aktörer inom vetenskap och forskning, exempelvis Uppsala Universitet. Eleverna är engagerade och några av dem driver fysikföreningen FUFFENS, som är för alla elever på Fridegårdsgymnasiet. 

Vill du bli ekonom? jurist? Eller drömmer du om att starta ett eget företag?
Då är ekonomiprogrammet något för dig! På ekonomiprogrammet läser du om samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du också möjlighet att starta och driva ett eget företag.

Vi är stolta över att vara en av Sveriges ledande skolor när det gäller entreprenörskap i skolan. Vi jobbar med Ung Företagsamhet konceptet (UF) på ekonomiprogrammet och på andra program. Genom att starta och driva ett UF-företag får du värdefulla insikter som du tar med dig vidare i livet.
Vem vet? Kanske blir du en framgångsrik entreprenör i framtiden.

Låter det intressant?

Hör gärna av dig till oss.
Du kan läsa mer på Fridegårdsgymnasiets webbplats.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Fridegårdsgymnasiet

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 påäng 2015-05-14   bashir hur många påäng behöver man för att komma in på ekonomi?
1 Journalistutbildning 2010-03-04   EA Hej. Jag undrar om ni har journalistutbildning i eran skola? Om inte var finns det i så fall kurser som inte kostar något? Med vänlig hälsning Eva Anehem Jag vill inte att ni lä...
Sida:
1


Fridegårdsgymnasiet
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin