IB programmet - Forum

2019-04-01 12:15   Rikard

Hej,
Min pojke går i klass 8 på högstadiet i Storbritannien (Secondary school). Vi planerar att flytta till Sverige sommaren 2020 då han har slutfört högstadiet i Storbritannien. Vi har tittat på IB programmet som gymnasiestudier och ser att det skulle passa honom väldigt bra.

Slutproven på högstadiet (GCSE) i Storbritannien äger rum under Maj till Juni och betyget ges den 22 Augusti 2020.

När kan bedömningen av hans GCSE betyg ske?
Hur lång tid tar det generellt?
Kan min pojke söka till IB programmet för höstterminen 2020 eller måste han vänta till 2021?

Med vänlig hälsning,

Rikard


RE: IB programmet
2019-04-02 09:16   Petra Öster

Hej Rikard,

När han går i 9:an så ska han söka i gymnasievalet som börjar redan i januari men det är den slutgiltiga antagningen är den viktiga (även kallat omvalet). Den slutgiltiga antagningen sker i april-maj. Datum kan skilja sig beroende på vilken kommun det handlar om. Det finns ingen tidsplan för gymnasieantagningen 2020 än men den kommer se ut på ungefär samma sätt som årets tidsplan som du kan se här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/tidsplan-gymnasievalet-2019-olika-orter-10320

Den slutgiltiga antagningen brukar vara klar i Juli så det kan bli problematiskt om han inte får sina betyg förrän i Augusti. Jag rekommenderar att ni tar kontakt med gymnasieantagningen i den kommun ni ska flytta till och frågar dem om de kan hjälpa till med en lösning. Här finns kontaktuppgifter: http://antagningskanslier.se/. Ta även kontakt med själva skolan eftersom man också kan söka direkt till en IB-skola och de kanske har andra regler kring datumen. Dessutom har IB-skolorna intagningsprov som sker innan själva gymnasieantagningen så se till att ni inte missar dem.

Lycka till! /Petra,SYV


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information