Åre Gymnasieskola

Åre gymnasieskolaKombinera skidor och studier på Åre gymnasieskola

Åre gymnasieskola har ett brett utbud av program och inriktningar i fjällnära miljö. Här kan du kombinera skidor och studier och skolan erbjuder såväl yrkesprogram som högskoleförberedande program och idrottsutbildningar.

Satsa på skidåkningen

Är du elitsatsande skidungdom som vill kombinera dina studier med elitsatsning mot en karriär som tävlingsåkare? Du kan välja mellan fyra olika discipliner: alpint, freestyle, längd och skicross. Vilken gren du än väljer innebär det ungefär 240 skiddagar per år i en av Sveriges häftigaste fjällmiljöer.

Lära dig köra pistmaskin, fyrhjuling och snöskoter.

Åre gymnasieskola har också en unik, riksrekryterande fordonsutbildning med profilen Snöfordon. Här får du lära dig köra pistmaskin, fyrhjuling och snöskoter.

Bo på internat under gymnasietiden

Elevhemmet Röjsmon är ett internat med helpension och erbjuder i första hand boende till elever i åk 1 (ej fyllda 18 år) antagna på skidgymnasiet och kommunegna elever med begränsade möjligheter till dagliga resor. Övriga elever får bo där i mån av plats. Det finns personal veckans alla dagar men inte dygnets alla timmar. Skolan har en sjukgymnasiet som alla elever har tillgång till två gånger i veckan. 

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Åre Gymnasieskola

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
0 Hur är boendet om man kommer från en annan stad 2017-10-16   Filip näslund Hej jag undrar hur man bor där om man kommer från en annan stad? och hur många är de som söker dit varje år?
0 Intagningpoäng 2013-10-20   Isabelle hannula Hej! Jag heter Isabelle Hannula och är bosatt i Stockholm. Jag funderar på att ansöka till ert gymnasium men har några funderingar. Vad är er antagningspoäng? Ungefär hur många elever accepter...
0 :p 2011-09-25   Markus brevenius Nån som vet om dom tycker det e okej att man släpar med sig en DH hojj upp?
0 byta? 2010-12-07   Linn Jonsson hejhej, jag går Hotell & restaurang första året i Östersund just nu, är det möjligt att hoppa på i Åre efter jul? // Linn
Visar 1-4 av 4 inlägg


Åre Gymnasieskola
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information