Apelrydsskolan

Välkommen till Apelrydsskolan - En modern internatskola med låg internatkostnad!

I Sverige finns få traditionella internatsskolor, skolor där eleverna både bor och äter på skolan, men Apelryd är en av dessa. Att bo på internat är en upplevelse och för många de bästa åren under skoltiden.

På Apelrydsskolan får du jobba med det du brinner för! Skolan har höga pedagogiska ambitioner och är stolta över den kreativa och stimulerande utbildningsmiljön. Bibliotek, egen dator anpassad till det program du valt att läsa och högklassiga lärare som använder modern pedagogik. Pedagogiken kan bäst beskrivas som upplevelsebaserad, vilket betyder att du får kunskap från både teori och erfarenheter t ex vid modevisning, restaurangverksamhet, träning, UF-företagande eller fotoutställning.

Elevernas studieresultat står sig mycket väl i en nationell jämförelse. Att ge dig som elev behörighet och möjlighet att studera vidare på högskolor och universitet ser skolan som den viktigaste uppgiften. Apelrydsskolan är högt rankad när skolinspektionen mäter kvalitet. Trygghetsfaktorn är hög och eleverna på skolan är mycket nöjda och når höga studieresultat.

Skolan drivs efter pedagogiska mål, inte vinstmål. De resurser som kommer till oss i form av skolpeng stannar här för att göra en så bra undervisning som möjligt och så har det varit sedan skolan startade 1914! Därför håller vi priserna på internatet så låga som möjligt och ett boende kostar mellan 3000 och 5000 kronor i månaden. I priset ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika.

NIU Padel och LIU Golf

 Läser du Global Management eller Hälso- och träningscoach kan du kombinera dina studier med schemalagd satsning på Padel eller Golf. NIU-padel innebär att du spelar på absolut toppnivå i Sverige och gör en medveten satsning på sporten. Till NIU-padel görs en uttagning varje år i november. Uttagningen sker efter provspel på skolan. Se hemsidan för mer info.   

Utbildningarna

På Apelrydsskolan kan du välja de högskoleförberedande utbildningarna samhällsprogrammet Global Management, Hälso- & träningscoach, Mat & dryck, Bild & Formgivning, Fotografisk bild.

Tillsammans med Textilhögskolan i Borås erbjuder skolan även spetsutbildningen Etisk modedesign.

Yrkesutbildningen Restaurang riktar sig främst till dig som vill jobba inom branschen men du kan på utbildningen läsa så att du blir högskolebehörig. 

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Apelrydsskolan

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Musikallinjen 2012-07-06   Lisa Hej! Jag ska snart välja gymnasium och jag vill gå på ett med teaterinriktning, men jag skulle även vilja lära mig sjunga och dansa men jag är inte bra på...
0 Elever 1987 2010-10-27   Amelie Söker personer som gick på Apelrydskolan 1987 , skulle vara kul veta lite hur det har gått för er Kram Amelie
Visar 1-2 av 2 inlägg


Apelrydsskolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information