Annaskolan

annaskolanVälkomna till Annaskolan - Dalarnas waldorfskola

Annaskolan, Dalarnas och Hedemorabygdens waldorfskola, startade som ett föräldrainitiativ 1987. Skolan är belägen cirka två mil nordost om Hedemora och är inbäddad i en vacker och naturnära miljö intill sjön Dormen.

Annaskolan drivs av en stiftelse och erbjuder undervisning från första till tolfte klass. Gymnasiet startade 2002. Förskolan Snödroppen ligger i anslutning till Annaskolan. Välkomna att ta kontakt med Annaskolan för ytterligare information och studiebesök.

Annaskolan är en av närmare 900 waldorskolor i världen. Gemensamt för alla waldorfskolor är att det läggs stor vikt vid utformningen av inre och yttre miljö, men sedan visar det sig att varje skola bär på sin egen unika individualitet. Detta kommer ni att märka om ni besöker oss.

Man kan säga att waldorfskolorna är en fristående del av den mycket praktiskt inriktade antroposofiska rörelsen. Bakom pedagogiken ligger en långvarig och världsomfattande forskning, där kunskapen om människan har givit inspirerande impulser till sjukvård, samhällsplanering, jordbruk, arkitektur, konst och pedagogik.

Annaskolan har ingen rektor. Istället hjälps lärarna åt att ”bära” skolan, vilket föder en känsla för ansvar och ett stort engagemang. Annaskolans fritidsverksamhet, Djungelbyn, har öppet i anslutning till skoltiden, samt vid behov under loven. Annaskolans kök serverar vegetarisk mat tillagad av till största delen ekologiskt odlade livsmedel.

Föräldrarna och föräldraföreningen deltar i skolans praktiska arbete med städning, reparationer, trädgårdsarbete och basarverksamhet. Föräldrarna är representerade i skolans styrelse. De regelbundet återkommande månadsfesterna är en mötesplats för hela skolan - elever, föräldrar och lärare.

Gymnasium.se’s skolforum är till för dig som vill ta reda på mer om den skola du är intresserad av att studera på, du kanske vill ställa en fråga som gymnasieskolan själva kan besvara. Du kan också använda forumet om du vill komma i kontakt med elever som studerar eller har studerat på skolan tidigare, eller du kanske rent utav är intresserad av att komma i kontakt med andra blivande studenter som har funderingar på att börja på skolan? Du kan helt enkelt använda detta skolforum för att få svar på de flesta frågor du har gällande en specifik skola och dess utbildningar. Några exempel på frågor kan vara: kurser, trivsel på skolan, schema, mat, ansökan med mera.

Du kan enkelt klicka dig vidare till gymnasieskolans informationstext här hos oss på Gymnasium.se och på så sätt få en utförligare beskrivning om skolan och dess utbildningar.
Klicka här för att läsa mer om Annaskolan

Skapa inlägg
Svar Senaste foruminläggen
1 Betyg Elias Melin och Judith Esterman 2009-05-09   TS Hej! Behöver få kontakt ang dessa elevers betyg. Många hälsningar Torbjörn Söderquist Örjanskolan
Visar 1-1 av 1 inlägg


Annaskolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information