Webbinarier Skolor L-S

Missade du Digitala gymnasiemässan på gymnasium.se den 19-21 november? Här hittar du de skolor som medverkade på den Digitala gymnasiemässan. Du kan antingen kontakta skolan för att veta mer om dem, eller se inspelningar från de webbinarier som hölls under mässan.
Inspelningarna är tillgängliga till och med den 23 december 2020.

Snabbmeny

Skolorna är listade i bokstavsordning, Klicka på länkarna nedan för att komma till respektive intervall.

Skolor L-S

LBS Kreativa Gymnasiet

LBS Kreativa Gymnasiets webinar.

Lilla Akademiens Musikgymnasium

Vill du veta mer om hur det är att gå på Lilla Akademiens Musikgymnasium? Hör våra elever och ledning berätta om utbildningen och vad du får göra som elev på skolan i ett panelsamtal. Vi svarar på frågor om en spetsutbildning i musik, vad som är speciellt med Lilla Akademien, hur det är att flytta hit för att gå på skolan och vilka lärarna är. Dessutom får du höra klingande inslag och höra om spännande framtidsplaner för skolan!

Mälardalens Tekniska Gymnasium

I filmen berättar Susann Jungåker, VD och rektor på Mälardalens Tekniska Gymnasium om vår verksamhet samt hur vår unika utbildning är upplagd.

Motorsportsgymnasiet i Anderstorp

Digital rundvandring med möjlighet att ställa frågor till personal och elever på MSG.

Nordiska Musikgymnasiet

Kort webinar med läraren Johan Börelius som berättar om musikundervisningen.

Norrköpings Lärlingsgymnasium

I filmen berättar elever, lärare, rektor om skolan, hur det är att gå på skolan och om utbildningarna.

Påhlmans Gymnasium

Rektor Anna Borgén och bitr. rektor Lars Andreasson berättar om skolan, programmen och allt annat du behöver veta om hur det är att gå på Påhlmans Gymnasium i centrala Stockholm.

Praktiska Gymnasiet

Praktiska Gymnasiets webinar.

Realgymnasiet

Information om Realgymnasiet!

Realgymnasiet Stockholm

Välkommen till ett webinarium med Eva Svensson på Realgymnasiet! Här träffar ni elever, mentor, lärare och branschen som berättar om Realgymnasiet i Stockholms koncept "Gör det roligt. Lär på riktigt!". Våra elever studerar sina intressen som gör lärandet bättre och ger dem möjligheter att lära sig yrket med hjälp av branschen.

Riksgymnasiet för döva och hörselskadade

Om du är antagen till Riksgymnasiet Örebro och har mer än en timmes resväg till skolan har du rätt till boende. Här presenteras boendet av elev och personal.

Riksgymnasiet för Rörelsehindrade Stockholm (RgRh Stockholm)

Välkommen till RgRh, Riksgymnasiet för rörelsehindrade! I den här filmen kan du uppleva några av skolans miljöer och lokaler. Du får också kort information om vilka program som finns på skolan.

Rotary Ungdomsutbyte

Agnes och Sofia om Rotarys ettårsutbyte.

S:t Eriks gymnasium

Rektor på S:t Eriks gymnasium informerar om skolan.

S:t Martins Gymnasium

Här får du en kort inblick i programinriktningarna på S:t Martins gymnasium.

Sjömansskolan

Ett regn av information för alla som är nyfikna på Sjömansskolan, vad man blir, om det finns krav och vad man gör under de tre åren.

Skanskagymnasiet

Välkommen att se vår presentation! Elever och pedagoger berättar om Skanskagymnasiet och om vår unika skola! Om du tycker det låter intressant är du varmt välkommen till att boka ett videomöte med oss så berättar vi gärna mer om dina möjligheter på vårt program. Skanska och vi väntar på dig!

Södertörns Gymnasium

Innehåll: Om Södertörns Gymnasium, Program och inriktsningar, Vad vi erbjuder samt Öppet hus & prova-på-dag.

Södra Latins gymnasium

Elev berättar om Humanistiska programmet på Södra Latin.

Stockholm science & innovation school

På Stockholm Science and Innovation School har vi regelbundet externa talare från näringslivet och forskningsvärlden. I detta webinar får du ett smakprov på ett av våra Expert Thursdays där vi denna gång hade äran att välkomna 2018 års Nobelpristagare i fysik, Donna Strickland, för att tala om sin forskning. Inspelningen är på Engelska.

Stockholms Estetiska Gymnasium

Webinar Stockholms Estetiska Gymnasium - presentation av alla inriktningar och skolan som helhet. Ca 27 min. Träffa lärare och elever, se skolans lokaler och titta in på lektioner!

Stockholms idrottsgymnasium

Svenska Skolan i Nairobi

Informationsfilm om vad Svenska skolan i Nairobi har att erbjuda och hur det är att bo på vårt internat.

Sveriges Ridgymnasium

Pernilla Haverstal, Skolchef och Carina Svensson, Marknadskoordinator berättar om Sveriges Ridgymnasium och våra skolor SRG Bökeberg Svedala, SRG Flyinge Lund, SRG Varberg och SRG Kungsbacka. Vi informerar om vad vi kan erbjuda dig som skall söka gymnasium och om våra olika profiler. Vi har flera olika profiler mot både yrke och Högskola. Nyheter för i år är SRG Naturvetenskaplig profil och SRG Internationell profil.

S:t Eriks gymnasium

Rektor på S:t Eriks gymnasium informerar om skolan.

s6WRzVtUQA8" data-yt-width="" data-yt-height="">

Var du på mässan och vill ta del av vår utvärdering? Som tar för att du deltar har du möjlighet att vinna fyra stycken biobiljetter! Gå till undersökningen här!

Fortsätt till skolor T-Ö

Senast uppdaterad: 25 nov 2020