Visa gymnasium.se som: Mobil
Gå på gymnasiemässa hemifrån!

Vårens Digitala gymnasiemässa

I april och maj äger omvalet rum för alla gymnasieskolor. Under denna period brukar gymnasieskolorna vanligtvis hålla öppet hus för att ge elever möjlighet att besöka skolan, träffa lärare och elever samt få en bild av hur det är att gå på skolan. På grund av den rådande situationen med covid-19 har du som blivande gymnasieelev inte längre möjlighet att besöka gymnasieskolor du är intresserad av av. Därför anordnar gymnasium.se nu den Digitala gymnasiemässan!

Undersökningar som vi på gymnasium.se genomfört visar att just öppet hus är det mest populära sättet att tillgodogöra sig information inför gymnasievalet. Många av landets gymnasieskolor har redan ställt om och gör digitala versioner av sina öppet hus. Det finns dock ingen samlingsplats för en digital mässa, utan skolorna arbetar var för sig och måste marknadsföra sig själva. Genom att samordna en gemensam digital mässa vill vi hjälpa elever att enkelt besöka flera olika skolor online, samtidigt som vi förser gymnasieskolorna med besökare.

När, var hur?

Digitala gymnasiemässan 2020 äger rum den 29 april mellan klockan
13-18.

Varje skola har möjlighet att delta med följande moment:

    • En presentation/föreläsning. Du kan se den live enligt klockslag angivet vid respektive skola. Vissa skolor erbjuder också en film att ta del av i efterhand, för att få länk till filmen i efterhand, gör en intresseanmälan på skolpresentationen. Du kommer till skolpresentationen genom att klicka på skolans namn eller logotyp.
    • Frågestund med ex. SYV, elever, rektor etc. Gå till frågestunden genom att klicka på länken bredvid respektive skola.
    • Visa upp skolan - gå en rundtur på skolan. Se klockslag och länk i listan.
    • Live chatt - chatta med en representant från skolan. Länk finns vid respektive skola.

Flera gymnasieskolor har redan anmält sig och vi kommer snart publicera en lista över vilka skolor du kan träffa under mässan.

Är du intresserad och vill ha en påminnelse? Klicka på knappen och fyll i dina kontaktuppgifter så skickar vi ett mejl inför mässan.

Mässan är nu avslutad. TUSEN tack till alla medverkande skolor och elever!

Medverkande skolor

Senast uppdaterad: 15 okt 2020