Förstklassig skola

Bakgrund

För att kunna erbjuda en utbildning som motsvarar kraven på företagens förväntade kunskapsnivå inför lärlingstiden finns certifieringen Förstklassig Skola. För företag som erbjuder praktikplatser och anställning direkt efter gymnasiet är förstklassiga skolor attraktiva. För skolor som har vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning eller företagslärlingsutbildning är certifikatet ett måste, medan det för en gymnasieskola är en prestigeutmärkelse.

Förstklassig skola på vår Yrkesguide

Uppdrag och syfte

Förstklassig Skola vill undersöka om eleverna har tillgång till den kunskap de behöver inför kommande lärlingstid och arbetsliv. Syftet är att få ut eleverna till praktik på bra arbetsplatser som sedan kan leda till jobb.

Initiativtagare

VVS-branschens yrkesnämnd

Kriterier

• Innehållet i utbildningen