Lär dig mer om gymnasium.se

gymnasium.se är Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor

VARFÖR GYMNASIUM.SE?

För det första: vad kul att du hittat hit och vill veta mer om vad gymnasium.se är! Vi vill gärna förklara varför vi tycker att vi har en så pass bra tjänst!

Idag är vi Sveriges största söktjänst för gymnasieskolor och gymnasieutbildningar - något vi såklart är oerhört stolta över! Under vårt första verksamma år (2007) hade vi i snitt 28 000 besök per månad. Ett decennium senare kan vi konstatera att vi under 2017 haft 225 000 besök i snitt varje månad - och vi planerar inte att sakta ner!

VARFÖR ALLA VÅRA BESÖKARE ÄR RELEVANTA

Att "googla" tagit sig in i ordlistan är inte särskilt konstigt. Idag googlar 97% av alla svenskar efter information, det är helt enkelt så vi letar efter information och det är vi väldigt medvetna om. Det ska gå snabbt och resultaten ska vara relevanta. Av de som hittar till gymnasium.se kommer nästan 9 av 10 användare till oss från Google. Hos oss hamnar man alltså inte av någon slump, utan efter att du googlat något gymnasierelaterat. Det är precis så vi vill ha det och det är just därför vi kan säga att alla våra besökare är relevanta.

VARFÖR VI ÄR SÅ BRA

När vi ska förklara gymnasium.se och varför vår tjänst är så bra finns det inget bättre än att börja prata om trafiken. För är det något vi gör - och alltid har gjort - bra så är det att få relevanta besökare att hitta till oss (läs: er).

VI ARBETAR MED SÖKMOTOROPTIMERING

"Jaha, kul för er! Men vad innebär det då!?" kanske ni tänker. Vi förstår, och ska därför förklara. Sökmotoroptimering innebär enkelt förklarat att vi arbetar för att optimera innehållet på gymnasium.se så att det ska vara så relevant som möjligt för våra besökare. Detta samtidigt som vi håller oss till det luddiga ramverk och de gåtfulla tips som Google ibland delar med sig av.

Det fantastiska med sökmotoroptimering är att den är rättvis och ärlig, den gynnar inte den med mest pengar, eller den som är störst, bäst och vackrast. Den gynnar den som är mest relevant.  Så, när besökare hittar till gymnasium.se gör de alltså det för att de letar efter något som rör gymnasieskolan. Ingen hittar in till gymnasium.se i tron om att läsa om senaste kändisskvallret, hur man lagar tacos på bästa sätt eller om det är farligt att svälja munskölj, utan för att de googlat något gymnasierelaterat (hög relevans!). Det är då vi dyker upp som ett alternativ för eleven, när de letar efter något som vi kan hjälpa dem med. Det handlar framförallt om potentiella gymnasieelever som letar efter ett gymnasium, som vill lära sig mer om olika gymnasieprogram eller som kanske vill ha allmän information om gymnasieskolan.

VAD INNEBÄR DET ATT VARA KUND?

På gymnasium.se listar vi alla Sveriges gymnasieskolor. Men vad är egentligen skillnaden på att vara kund hos oss och inte?

Detta ingår i vår grundtjänst

GYMNASIEBAROMETERN

Hur ofta besöker målgruppen gymnasium.se? Var i landet kommer våra besökare ifrån? Vilka program och inriktningar är populärast? Det här är frågor som ni gärna vill ha svar på, eller hur? Det har vi förstått och därför har vi skapat en fantastisk årlig barometer där vi presenterar hur målgruppen använder sig av oss. Om du inte läst vår senaste upplaga, gör det omedelbums!

Gymnasiebarometern 2018

GYMNASIERAPPORTEN

Vi på gymnasium.se genomför årliga undersökningar bland vår målgrupp (blivande gymnasieelever). Resultaten delar vi mer än gärna med oss av, så ta en titt. Ni hittar garanterat något intressant.

Gymnasierapporten 2018

Om du vill veta mer om gymnasium.se
Skulle du vilja lista dina utbildningar för ökad exponering på gymnasium.se? Eller är du bara nyfiken och vill veta mer? Fyll i formuläret så kommer en av våra medarbetare kontakta dig och berätta vad vi gör och hur vi kan hjälpa just dig och din skola.
This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Din information är säker hos oss, vi kommer aldrig att dela med oss av den och lägger inte till dig i några maillistor.

Senast uppdaterad: 04 maj 2018