Gå styleist eller turism?

05 maj 2012
FRÅGA
Hej!
Det är så att jag går i 9:an och vi gör gymnasieval och jag är osäker på vad jag vill bli. Jag skulle vilja ta Hotell och Turism linjen eftersom jag är verkligen intresserad av resor och språk. Men däremot skulle jag också vilja bli mode designer eller stylist/makeup artist, och jobba med kändisar i framtiden. Eftersom jag verkligen vill ha ett jobb som jag arbetar med händerna. Så jag är verkligen osäker. Och det är så att jag inte är behörig i matematik. Mina frågor till er är, 1. Skulle jag ändå kunna komma in på HT och HV om jag inte är behörig i matematik. 2. Och vilka jobb kan jag få i framtiden av de både programmen? skulle jag kunna arbeta med kändisar i framtiden om jag väljer programmet HV? 3. Och får jag bra lön i framtiden om jag väljer en utav programmen, som ca
30 000 + kr?
Tack för svar i förhand!

Svar:

08 maj 2012

Hej,

en förutsättning för att du ska komma in på något av de nationella gymnasieprogrammen är att du har grundläggande behörighet. Godkänt i matematik behöver du ha för att komma in på alla program.

Går du Hantverksprogrammet med inriktning styleist (vilket du verkar luta åt), kan du arbeta med allt från makeup till heminredning.

Efter att ha gått Hotell- och turismprogrammet kan du arbeta inom hotell, turism och konferensnäringen.

Hur arbetsmarkanden kommer se ut när du går ut gymnasiet är svårt att spekulera i. Däremot är det ovanligt med en ingångslön på 30 000 efter gymnasiet.

Lycka till med ditt gymnasieval och ha en fortsatt trevlig vecka!

Många vänliga hälsningar:

Amanda

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin