Hur får jag klart gymnasiet?

15 mar 2023
FRÅGA
Hej

Mitt barn har studerat utomlands. Hen tentade av svenska årskurs 9 och har sålunda svenska grundskola godkänt. Hen började på IB gymnasium i Sverige men har inte gått klart gymnasiet. att kunna fortsätta till högskolestudier. Vilka möjligheter finns det för hen att avsluta/tenta av/ komplettera gymnasiet så hen får högskolebehörighet?

MVH

Svar:

17 mar 2023

Hej,

Då du skriver i ett öppet forum här på Gymnaisum.se så har jag redigerat ditt meddelande ganska mycket men jag ska försöka ge ett svar som passar er situation. Om man vill ha en svensk gymnasieexamen så är det Hermods distansgymnasium som gäller. Hermods Distansgymnasium erbjuder gymnasieutbildning på distans för ungdomar som vistas utomlands till följd av minst en förälders arbete. De arbetar på uppdrag av Skolverket.

Det verkar dock som att det kan vara enklare och kanske mer fördelaktigt att gå en IB -skola, om det är vad hen gått innan. Och om planen inte är att studera på högskola i Sverige. Isåfall får ni ta kontakt med de IB-skolor som finns tillgängliga där ni bor. Behöver man behörigheten i svenska från gymnasiet kan man läsa bara de kurserna på Hermods men man kan även göra Tisus - ett behörighetsgivande test i svenska för studier på universitet och högskolor i Sverige.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin